Patru gardieni de la Rahova, arestaţi. Acuzaţii de violenţe asupra deţinuţilor şi falsificare de documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi gardieni sunt acuzaţi de acuzaţi de violenţe asupra deţinuţilor şi falsificare de documente
Mai mulţi gardieni sunt acuzaţi de acuzaţi de violenţe asupra deţinuţilor şi falsificare de documente

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti au decis, joi, arestarea preventivă a patru angajaţi de la Penitenciarul Spital Rahova, acuzaţi de violenţe asupra deţinuţilor şi falsificare de documente.

În cazul altor patru gardieni, judecătorii au decis că pot fi cercetaţi în stare de arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă şi poate atacată la Tribunalul Bucureşti.

Cei opt angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova au fost reţinuţi miercuri, fiind suspectaţi de fapte de violenţă împotriva deţinuţilor. În această anchetă, ar fi vizat şi directorul instituţiei.

Investigaţiile procurorilor s-au desfăşurat în mare secret şi au culminat, marţi, cu intervenţia forţelor speciale, care au intrat în Penitenciarul Rahova şi la spitalul penitenciarului, pentru percheziţii.

Ancheta a pornit de la plângerile făcute de patru deţinuţi ai Penitenciarului Rahova, care au reclamat că mai mulţi gardieni i-au bătut şi i-au umilit, iar când au ajuns la spitalul penitenciarului, medicii ar fi acoperit în fişe urmele abuzurilor.

Cercetările vizează vizează nu mai puţin de şapte infracţiuni de care s-ar face vinovaţi angajaţii Penitenciarului Spital Rahova, între care lovire şi alte violente, mărturie mincinoasă şi fals în înscrisuri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite