Părinţi ai victimelor din Colectiv acuză şefii MAI de muşamalizare: Raed Arafat, Gabriel Oprea şi Nicolae Bănicioiu, vizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţi ai tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedie au reacţionat după ce „Adevărul” a dezvăluit că poliţiştii sunt hărţuiţi prin controale birocratice. Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei anchetează şi cazurile victimelor din clubul Colectiv.

Ion Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba, care s-a stins din viaţă în spital la 7 zile de la teribilul incendiu, acuză şefi din Ministerul de Interne că încearcă să muşamalizeze dosarul „Girofarul”, la fel cum încearcă, de altfel, să ascundă adevăraţii vinovaţi pentru tragedia din Colectiv. 

„Suntem indignaţi de ce se întâmplă pe dedesubt.  I-am cunoscut pe cei de la Omoruri cu ocazia anchetei de la Colectiv. Sunt nişte oameni deosebiţi, suntem alături de ei. Luăm atitudine la ceea ce li se întâmplă pentru că sunt atacaţi pe nedrept. Şefii Poliţiei au minţit atunci când i-au spus premierului că nu este vorba de un abuz. Aceeaşi şefi îi protejează pe vinovaţii de la Colectiv. O să strângem noi probe împotriva lor. Mă refer la Raed Arafat şi la Nicolae Bănicioiu. Noi vrem să ştim ce s-a întâmplat de la poarta clubului până la poarta cimitirului. Cine este vinovat”, a afirmat Ion Chelba. 

La rândul său, Eugen Iancu, tatăl lui Mihai Alexandru Iancu, unul dintre tinerii morţi în urma incendiului din Colectiv,  arată cu degetul spre capii Poliţiei. După tragedie, Eugen Iancu şi alţi părinţi îndureraţi au pus bazele Asociaţiei Colectiv, pentru ajutorarea supravieţuitorilor. 

„Se doreşte o muşamalizare, o ascundere a realităţii. Poliţiştii de la Omoruri sunt nişte oameni care vor să-şi facă datoria, care şi-au înţeles menirea. Gabriel Oprea trebuie să plătească şi pentru moartea lui Bogdan Gigină, dar şi pentru morţii din Colectiv. Trebuie să plătească şi Raed Arafat, cel care a coordonat intervenţia. Moartea a 64 de tineri nu poate să rămână fără urmări. Raportul Corpului de control al Guvernului a arătat foarte clar că s-a intervenit greşit. Nu m-am temut că anchetatorii nu-şi vor face treaba, m-am temut că şefii vor face presiuni. Sunt lansate mizerii pentru ca aceşti oameni să se lase intimidaţi. Asta se doreşte: anchete pe nimic”, a spus Eugen Iancu.

Avalanşă de controale la Serviciul Omoruri

Poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei, care au instrumentat moartea poliţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a lui Oprea, sunt ţinta unei avalanşe de controale. Asta în condiţiile în care, în ultimii 3 ani, Serviciul Omoruri  a avut un procentaj de reuşită de sută la sută în anchete.

Mai exact, controalele au fost declanşate pe 28 ianuarie, la fix o zi după ce fostului ministru de Interne Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentară pentru a putea fi cercetat penal. Dosar care i s-a întocmit în urma anchetei efectuate de poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei. 

Concret, ei sunt cei care au instrumentat iniţial dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, dosar care a pus capăt, practic, carierei lui Gabriel Oprea în Ministerul de Interne. În urma acestui scandal, Oprea a fost nevoit să demisioneze din funcţie şi s-a ales şi cu acuzaţii de abuz în serviciu. Chiar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmase că cea mai mare parte din cercetarea din acest dosar a fost făcută de lucrătorii Serviciului Omoruri.

Nu întâmplător, susţin surse judiciare, Serviciul Omoruri, din Poliţia Capitalei, condus de comisarul-şef Radu Gavriş, a făcut obiectul mai multor controale venite atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), cât şi de la Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite