Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj al Poliţiei Comunitare din Braşov s-a oprit cu maşina „din dotare“ exact unde nu trebuia. Poliţiştii nici n-au băgat în seamă semnul „Oprirea interzisă“ din faţa Maternităţii.

Fotografia zilei: Brigada „Diverse încălcări ale legii"

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală! Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro.

Editorialul cititorului: Scrisoare către bugetari

Numele meu este Ghinion şi lucrez în sectorul privat. Simt o mare compasiune faţă de suferinţa voastră, pentru că o cunosc. Noi avem salariile scăzute de un an şi jumătate. Mulţi dintre colegii noştri deja au plecat acasă. Fără salarii compensatorii, fără ordonanţe... Avem nevoie de voi, am avut dintotdeauna. Şi voi aveţi nevoie de noi. Suntem parte a unui lanţ trofic care nu poate supravieţui fără una dintre verigi.

Numai că, la un moment dat, acest lanţ trofic a suferit mutaţii. Şi am realizat că, da, chiar dacă am nevoie de voi, nu am nevoie de toţi... Nu am nevoie de acel bugetar care îmi inchide în faţă uşa de la ghişeu, pentru că s-a terminat programul. Şi pentru asta mai vin odată, acelaşi drum, aceeaşi coadă, aceeaşi faţă. Alţi bani, tot din buzunarul meu. Nu am nevoie de acel bugetar care, în loc să mă judece imparţial, mă amână la nesfârşit, aşteptând, poate, să renunţ la o justiţie în care, sfântă naivitate!, mai cred încă.

Nu am nevoie de acel bugetar care, în loc să mă apere, mă provoacă, mă pândeşte la o trecere de pietoni, la o curbă, ascuns după copaci şi mă taxează, fluturând în faţă un şablon „conducere preventivă". Nu am nevoie de acel bugetar care, în loc să mă vindece, mă lasă să mor, nu am nevoie de acel bugetar care, în loc să mă înveţe, mă jigneşte sperând în meditaţii plătite. Nu am nevoie de acel bugetar care, în loc să mă taxeze pentru diferite venituri, mă tratează ca pe un infractor... Am nevoie de un bugetar curat, competent, necorupt şi amabil. Şi asta pentru că şi el are nevoie de mine.(Cris Ghinion)

Abonaţii noştri: „E un ziar mai la obiect"

Avocatul clujean Cosmin Filip (31 de ani) susţine că s-a abonat la cotidianul „Adevărul" pentru că „e mai la obiect decât ceea ce există momentan pe piaţă". Acesta îşi întregeşte, lunar, colecţia de volume din seria „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă". Abonatul nostru susţine că îl interesează aproape tot conţinutul ziarului.

„Nu mă preocupă nebunia politică pe care o regăsim în toate ziarele şi la TV. În general găsesc interesante toate subiectele din acest cotidian", a mai spus acesta. Cosmin Filip şi-ar dori însă să regăsească în „Adevărul" mai multe editoriale pe teme economice, dar şi articole care să trateze astfel de subiecte, fiind pasionat de acest domeniu, cu toate că e avocat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite