La Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie (IGH) din Iaşi a fost internată o femeie din Bârlad care a fost nevoită să rabde de foame, din cauza medicilor, timp de două săptămâni.
O bârlădeancă de 90 de ani a răbdat de foame două săptămâni

La Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie (IGH) din Iaşi a fost internată o femeie din Bârlad care a fost nevoită să rabde de foame, din cauza medicilor, timp de două săptămâni.
Travis Fox, corespondent al celebrei publicaţii americane "Washington Post", va veni astăzi la Iaşi pentru a face câteva cadre în timpul unui proces derulat la tribunal. "Pot confirma că am
Numărul ieşenilor care se căsătoresc a cunoscut în ultima perioadă o continuă descreştere. Dacă în anul 2004 s-au căsătorit 2.567 de cupluri, în anul 2005 au avut loc numai 2.400
Medicii vasluieni au depistat primul caz de leptospiroză din acest an. Bolnavul, o femeie în vârstă, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu simptome specifice hepatitei. Deşi
Primăria Fălticeni îi va acorda post-mortem titlul de Cetăţean de Onoare actorului Grigore Vasiliu- Birlic. Vasile Tofan, primarul municipiului, va face anunţul duminică, la Bucureşti, la
Laurenţiu Constantin M., 24 de ani, din oraşul Buhuşi , a fost prezentat, ieri, Tribunalului Bacău de către poliţişti cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 29 de zile, pentru că a
În judeţul Vaslui, peste jumătate din unităţile şcolare funcţionează fără autorizaţie sanitară, deşi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au prezentat riscurile la care sunt
Astăzi începe, la Iaşi, "Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor". Manifestarea se va desfăşura în toate bisericile din oraş, în perioada 18-25 ianuarie, şi va cuprinde
Alunecările de teren continuă să se producă în judeţul Buzău, fenomenul fiind semnalat zilele acestea în localităţile Pârscov şi Cozieni. Au fost avariate trei case, o familie fiind
Câteva secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au transformat, de trei zile, în congelatoare, în care bolnavii şi doctorii sunt nevoiţi să suporte frigul. Este vorba despre secţiile ORL,
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) intenţionează să controleze toate unităţile bancare din Iaşi în perioada imediat următoare. Decizia a fost luată ca urmare a şocantului accident de
Un sucevean de etnie rromă, cu mulţi copii şi probleme de sănătate, va primi un ajutor financiar de 1.000 de euro din partea unui bucovinean stabilit în Austria înainte de 1989, a declarat,
Un bărbat din localitatea vasluiană Pogana a dat în judecată statul român după ce a fost victima unei grave erori judiciare. Ion Dumitru a făcut 866 de zile de închisoare în perioada
şase ofiţeri din poliţia ieşeană care s-au ocupat de ancheta în cazul Larisa Chelaru, fetiţa ucisă cu bestialitate de un vecin în vârstă de 17 ani, vor ajunge în faţa Consiliului de
Judeţul Iaşi s-a clasat pe locul trei pe ţară la capitolul incendii, se arată în statisticile făcute publice de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)- Iaşi. Anul trecut au avut loc
Marţi s-au dus la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, două graţii. Doamnele Viorica Vasilica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu. Prima premierul României, cea de-a doua ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. S-au dus vesele nevoie mare şi optimiste cât încape.
Fostul şef al DNA din 2009 declară că protocolul cu SRI era ilegal şi că nu l-a aplicat niciodată. Actuala şefă a DNA susţine exact contrariul.
În sfârşit, după o îndelungă (dar nu prea lungă) aşteptare, faimosul Protocol de colaborare dintre Parchetul General şi SRI a ieşit la lumină şi a intrat pe „creasta valului” comentatorilor.
Vineri, 20 aprilie 2018, Facultatea de Istorie din Bucureşti a găzduit o dezbatere pe o temă de interes pentru cei mai tineri: aparenta stabilitate a sistemului social şi economic de dinainte de 1989.
Preşedintele Klaus Iohannis ratează ocazia de a susţine un moment de emancipare a diplomaţiei româneşti şi de a o extrage din zona de indistincţie şi insignifianţă.
Ce se mai salvează într-o frenezie ţărişoara! Şi onorul ei de familist! Precum şi „legea“! De cine? Doar nu „de-ai noştri“! În ţara liderilor hoţi şi agramaţi le apărăm, cu predilecţie, de „străini“. Şi de valori reale.
Cu ocazia dialogului cu protestatarii din 17 Aprilie a.c., ministrul Educaţiei, inginer doctor Valentin Popa, a afirmat că în anii următori facultăţile de drept şi de economie îşi vor reduce drastic numărul de studenţi, la 20% din numărul actual, deoarece nu este nevoie de atâţia jurişti şi economişti. Ulterior, şi-a nuanţat atacul împotriva Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.
Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu se dau credincioşi nevoie mare. Oameni cu frica lui Dumnezeu şi cu urechea mereu plecată la ceea ce gândesc şi vor românii.
Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.
Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 13 aprilie a.c., ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.
Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române şi Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS) au lansat primul barometru al culturii de securitate din România.
Dacă nu este niciun parlamentar care să ceară demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, atunci o cerem noi, membrii comunităţii academice din România. Prin împărţirea arbitrară, din pixul ministrului, a locurilor pentru studiile universitare la nivel de licenţă, master şi doctorat, Valentin Popa a aplicat principiul ridicat la rang de lege în guvernarea PSD: PENTRU CĂ POT! Singura soluţie rezonabilă este DEMISIA!
La Berlin şi Bruxelles e jale. Nu atât din cauza recursului la arme chimice în Siria, într-un nou asasinat în masă, cât a victoriei repurtate de Viktor Orban în alegerile maghiare. Ce înseamnă ea pentru democraţie?
Este complicat să vorbeşti despre acest subiect după Sărbătorile Pascale, însă realitatea nu se uită la calendar. Am asistat în ultima vreme la o avalanşă de evenimente cu un sever risc de destabilizare la nivel global, ceea ce în geopolitică obişnuim să numim „lebede negre“.
Nimeni, nici măcar un singur observator sau analist politic care au urmărit cât de cât în detaliu desfăşurarea procesului electoral de la Budapesta nu contestă caracterul democratic al alegerilor parlamentare la capătul cărora “Fidesz”, partidul lui Viktor Orbán, şi-a asigurat o a treia victorie consecutivă duminica trecută. Ceea ce nu înseamnă însă şi că nimeni nu i-ar reproşa lui Orbán absenţa fair-play-ului.
Ne-am plâns de atâtea ori - şi pe bună dreptate - de modul în care este condusă România unei democraţii mereu firave şi neterminate, încât poate e cazul că, măcar în această săptămână de bucurie a creştinătăţii ortodoxe, să mai vorbim şi despre altceva.
Euforia Sărbătorilor Pascale şi zilele libere aferente acestei mari sărbători a creştinătăţii, modificările, chiar o anumită relaxare intervenite în grilele de programe ale puţinelor Televiziuni de ştiri serioase care încă mai funcţionează pe teritoriul României au făcut ca românii să nu fie conectaţi aşa cum se cuvenea la dinamica alegerilor parlamentare din Ungaria.
Mi-am amintit zilele trecute de o carte. Se intitulează “De ce nu avem o piaţă a ideilor“, a fost scrisă în urmă cu mai bine de zece ani de filosoful Horia-Roman Patapievici şi a apărut în 2007 la editura bucureşteană Humanitas. A fost reeditată în 2014, iar, cu ocazia reeditării, filosoful Gabriel Liiceanu făcea o observaţie cum nu se poate mai amară. Cartea nu a provocat nici efectele aşteptate, nici măcar o discuţie cât de cât serioasă.
Apariţia Mişcării RO+ va genera o seamă de pericole care ar putea să o compromită din start. Aceasta a spulberat deja mitul uzat al reunificării Dreptei, depăşit şi inutil, mizând pe atragerea oamenilor cinstiţi. Acest lucru deranjează imens diverşi politicieni şi simpatizanţi ai aşa zisei Opoziţii, care sperau să ajungă pe cai mari cu ajutorul noului partid şi a valului de simpatie de care se bucură acesta.
La ascultarea (îndemnul, hotărârea) Preafericirii Sale Patriarhul Daniel, la prânzul cel mic al zilei de 27 Martie, au răsunat toate clopotele schiturilor şi bisericilor şi mănăstirilor României de azi, iar preoţii au slujit Te Deum-uri spre celebrarea împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara şi parastase
Săptămâna Paştelui ar trebui să fie luminată, să semnifice o renaştere a speranţelor de mai bine. Acum, românii trăiesc patimile politice. Dezamăgiţi sunt cetăţenii oneşti, oameni afectaţi de toate relele care se întâmplă-corupţia atotputernică, viaţa mizerabilă, guvernarea dezastruoasă, injustiţia, lipsa de perspective. Mulţi au protestat în stradă, în ţară sau în străinătate. Mai speră că Învierea le va aduce mari minuni!
În 1812, conform Tratatului de la Bucureşti, Basarabia ajungea parte a Imperiului Rus, devenind o provincie controlată de administraţia ţaristă. Aceasta a durat până 1917, când slăbită de confruntările din Primul Război Mondial şi de revoluţia bolşevică, Rusia îşi pierde treptat puterea în regiune, iar Basarabia îşi declară mai întâi autonomia, iar mai apoi independenţă de imperiu.