Apă caldă, cu raţia

Apă caldă, cu raţia

Gerul cumplit din ultimele zile şi scăderea presiunii gazelor au determinat CET Bacău să nu mai furnizeze apă caldă non-stop. Regia a stabilit un program de şase ore pe zi, dimineaţa şi

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 2 zile · comentarii (10)

Tema este una la îndemână şi evidentă: intrarea României în Spaţiul Schengen. Problemă care, pe an ce trece, se transformă, vizibil, fie într-o şaradă imposibil de descifrat, fie într-o batjocură la adresa ţării noastre care, totuşi, cum se spune în Tratat, este un stat membru cu drepturi şi cu obligaţii egale cu cele ale partenerilor din club.

acum 3 zile · comentarii (68)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 6 zile · comentarii (23)

Manualele care prezintă diverse tehnici specifice ale războiului informaţional, codifică şi seria de procedee care implică folosirea de „fake news“ pentru atingerea unor obiective strategice. Ideea nu este nouă, deloc, zvonurile, ştirile false pentru manipularea oamenilor fiind folosite, pesemne, odată cu apariţia primelor lucrări de strategie militară.

acum 7 zile · comentarii (61)

Românii din Bucovina de Nord au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, rugându-l să intervină la Kiev pentru amendarea Legii învăţământului adoptată zilele trecute de Parlamentul ucrainean. Deşi scrisoarea a fost transmisă în 8 Septembrie a.c., până azi, 12 Septembrie, Preşedintele României nu a spus nimic! În schimb Igor Dodon a luat poziţie pentru apărarea şcolilor româneşti din Ucraina!

acum 8 zile · comentarii (52)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

acum 8 zile · comentarii (0)

Pe măsură ce climatul de securitate devine tot mai fragil pe plan global şi, de interes pentru noi, în special pe linia de front care separă spaţiul rus de cel al UE/NATO, vedem cum campaniile de dezinformare, componentă esenţială a războiului asimetric, se intensifică şi se diversifică.

acum 9 zile · comentarii (102)

Cunoaşteţi cazul Liceului Catolic din Târgu Mureş: pe 14 iunie, Tribunalul Mureş a anulat la 14 iunie, în primă instanţă, decizia emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş prin care s-a înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş şi prin care s-au transferat clase la această unitate şcolară de la alte două instituţii de învăţământ.

acum 13 zile · comentarii (57)

Ungaria ameninţă România din cauza Liceului Teologic Maghiar din Târgu-Mureş, în timp ce România nu are o strategie fermă de apărare a intereselor româneşti în Ucraina. În 5 Septembrie a.c. Parlamentul de la Kiev a adoptat o nouă lege a învăţământului care va desfiinţa şcolile româneşti din Bucovina de nord, Maramureşul istoric şi Basarabia de sud. Iar la Sighetul Marmaţiei se deschide acum un liceu în limba ucraineană!

acum 13 zile · comentarii (61)

A venit toamna şi tragem din nou aer în piept, ne suflecăm mânecile şi de apucăm de treabă. Merită însă să începem cu o pauză... de reflecţie. Cum putem să revenim la muncă mai bine, mai eficient, mai inspiraţi, mai constructivi? Şi poate că momentul revenirii din vacanţa de vară e la fel de bun ca cel al Anului Nou că să ne propunem obiective mai clare pentru noi înşine, pentru echipele şi afacerile noastre.

acum 14 zile · comentarii (0)

Luni, în faţa aleşilor naţiunii, premierul Mihai Tudose s-a prezentat în mare formă comică. A fost mai ceva decât Baronul Münchausen. A dat toate asigurările din lume că economia românească duduie. Tot luni acelaşi prim-ministru le-a mai cerut românilor încă un pic de răbdărică promiţând că rectificarea bugetară vine în aproximativ o săptămână şi va fi garantat una pozitivă.

acum 14 zile · comentarii (30)
Postari Recente