Fanfare la Sighişoara

Fanfare la Sighişoara

Directoratul General pentru Educaţie şi Cultură al Comisiei Europene a aprobat suma de 7.291 de euro pentru organizarea, în Sighişoara, pe perioada 16-17 septembrie, a celei de-a III-a ediţii a

Marţi s-au dus la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, două graţii. Doamnele Viorica Vasilica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu. Prima premierul României, cea de-a doua ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. S-au dus vesele nevoie mare şi optimiste cât încape.

acum 19 zile · comentarii (23)

23 aprilie este sărbătoarea militarilor care activează în Forţele Terestre Române. O categorie de forţe armate care are efectivul cel mai numeros dintre cele trei care alcătuiesc Forţele Armate Române. Patronul spiritual al acestei forţe disuasive este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

acum 21 ore · comentarii (9)

Cu ocazia dialogului cu protestatarii din 17 Aprilie a.c., ministrul Educaţiei, inginer doctor Valentin Popa, a afirmat că în anii următori facultăţile de drept şi de economie îşi vor reduce drastic numărul de studenţi, la 20% din numărul actual, deoarece nu este nevoie de atâţia jurişti şi economişti. Ulterior, şi-a nuanţat atacul împotriva Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

acum 6 zile · comentarii (17)

Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.

acum 8 zile · comentarii (0)

Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).

acum 10 zile · comentarii (13)

Dacă nu este niciun parlamentar care să ceară demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, atunci o cerem noi, membrii comunităţii academice din România. Prin împărţirea arbitrară, din pixul ministrului, a locurilor pentru studiile universitare la nivel de licenţă, master şi doctorat, Valentin Popa a aplicat principiul ridicat la rang de lege în guvernarea PSD: PENTRU CĂ POT! Singura soluţie rezonabilă este DEMISIA!

acum 12 zile · comentarii (59)

Nimeni, nici măcar un singur observator sau analist politic care au urmărit cât de cât în detaliu desfăşurarea procesului electoral de la Budapesta nu contestă caracterul democratic al alegerilor parlamentare la capătul cărora “Fidesz”, partidul lui Viktor Orbán, şi-a asigurat o a treia victorie consecutivă  duminica trecută. Ceea ce nu înseamnă însă şi că nimeni  nu i-ar reproşa lui Orbán absenţa fair-play-ului.

acum 14 zile · comentarii (15)

Euforia Sărbătorilor Pascale şi zilele libere aferente acestei mari sărbători a creştinătăţii, modificările, chiar o anumită relaxare intervenite în grilele de programe ale puţinelor Televiziuni de ştiri serioase care încă mai funcţionează pe teritoriul României au făcut ca românii să nu fie conectaţi aşa cum se cuvenea la dinamica alegerilor parlamentare din Ungaria.

acum 15 zile · comentarii (68)

Mi-am amintit zilele trecute de o carte. Se intitulează  “De ce nu avem o piaţă a ideilor“, a fost scrisă în urmă cu mai bine de zece ani de filosoful Horia-Roman Patapievici şi a apărut în 2007 la editura bucureşteană Humanitas. A fost reeditată în 2014, iar, cu ocazia reeditării, filosoful Gabriel Liiceanu făcea o observaţie cum nu se poate mai amară. Cartea nu a provocat nici efectele aşteptate, nici măcar o discuţie cât de cât serioasă.

acum 17 zile · comentarii (24)

Apariţia Mişcării RO+ va genera o seamă de pericole care ar putea să o compromită din start. Aceasta a spulberat deja mitul uzat al reunificării Dreptei, depăşit şi inutil, mizând pe atragerea oamenilor cinstiţi. Acest lucru deranjează imens diverşi politicieni şi simpatizanţi ai aşa zisei Opoziţii, care sperau să ajungă pe cai mari cu ajutorul noului partid şi a valului de simpatie de care se bucură acesta.

acum 19 zile · comentarii (14)

La ascultarea (îndemnul, hotărârea) Preafericirii Sale Patriarhul Daniel, la prânzul cel mic al zilei de 27 Martie, au răsunat toate clopotele schiturilor şi bisericilor şi mănăstirilor României de azi, iar preoţii au slujit Te Deum-uri spre celebrarea împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara şi parastase

acum 25 zile · comentarii (2)
Postari Recente