Liviu Dragnea a ajuns la Curtea Supremă

Liviu Dragnea a ajuns la Curtea Supremă

Magistraţii Curţii Supreme judecă marţi un nou termen în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman. Preşedintele PSD a ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 12.00.

Proteste faţă de compania Uber: „Cerem scoaterea în afara legii a platformelor care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat“

Proteste faţă de compania Uber: „Cerem scoaterea în afara legii a platformelor care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat“

Transportatorii şi taximetriştii care fac parte din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează miercuri, 26 aprilie, şi joi, 27 aprilie, proteste în faţa sediului Guvernului împotriva a ceea ce ei numesc pirateria de pe piaţă, desfăşurată în special prin cadrul platformei Uber, a anunţat marţi confederaţia, care mizează pe participarea la proteste a circa 6.000 de taxiuri, autobuze şi microbuze.

Ce ar putea conţine decizia-pilot a CEDO împotriva României

Ce ar putea conţine decizia-pilot a CEDO împotriva României

Inevitabilul s-a produs. Curtea Europeană a Drepturilor Omului va condamna România din cauza condiţiilor precare de detenţie, decizia-pilot fiind aşteptată marţi. Experţii spun că CEDO nu va aplica amenda uriaşă de 80 de milioane de euro, aşa cum s-a vehiculat, ci este de aşteptat să acorde un termen Guvernului pentru a remedia problema condiţiilor proaste din închisori.

Dosarul privind accidentul în care a murit jurnalista Oana Dicu, preluat de Parchetul General. Ancheta verifică şi cum a fost instrumentat acest caz

Dosarul privind accidentul în care a murit jurnalista Oana Dicu, preluat de Parchetul General. Ancheta verifică şi cum a fost instrumentat acest caz

Dosarul privind accidentul în care a murit jurnalista Oana Dicu a fost preluat, luni, de Parchetul instanţei supreme de la Parchetul Judecătoriei Sector 1, care a început ancheta în mai 2016 şi într-un an nu a dat nicio soluţie. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor verifica şi cum a fost instrumentat acest dosar, dar şi toate cauzele de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 privind accidente de circulaţie.

Tudorel Toader: CEDO se pronunţă marţi pe decizia pilot referitoare la situaţia din penitenciare. „Sper într-o decizie echilibrată”

Tudorel Toader: CEDO se pronunţă marţi pe decizia pilot referitoare la situaţia din penitenciare. „Sper într-o decizie echilibrată”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) se va pronunţa în legătură cu decizia pilot referitoare la situaţia din penitenciare. „Eu personal aştept decizia de mâine, sper într-o decizie echilibrată care să înţeleagă condiţiile concrete de la noi, o decizie după care vom veni cu acea foaie de parcurs, măsurile pe care le vom lua pentru îndeplinirea tuturor deciziilor”, a spus Toader.

Completul de 5 judecători a respins contestaţia la executare făcută de Liviu Dragnea. Politicianul rămâne cu sentinţa din dosarul „Referendumul”

Completul de 5 judecători a respins contestaţia la executare făcută de Liviu Dragnea. Politicianul rămâne cu sentinţa din dosarul „Referendumul”

Instanţa supremă a respins ca nefondată contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul“. Decizia este definitivă. Politicianul susţinea că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar la data motivării preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase.

Împotriva României s-au dus constant de-a lungul timpului războaie informaţionale, campanii de presă, propagandă neagră, de către state şi organizaţii străine.  În perioada de dinainte de 1989, România a fost, de asemenea, confruntată cu războaie informaţionale menite nu numai să discrediteze regimul Ceauşescu, dar şi să afecteze grav siguranţa naţională.

acum 17 zile · comentarii (64)

Miercuri seara, TVR 1 a alocat două ore în prime time emisiunii România 9 a lui Ionuţ Cristache. Mai mult decât durează de obicei respectivul talk show. Şi aceasta fiindcă s-a socotit că trebuie să se vorbească pe îndelete despre noile grile care vor deveni operaţionale cu începere din 17 aprilie. Mi-am spus părerea despre ele, nu mai revin.

acum 20 zile · comentarii (21)

„Mă bucur enorm că există aici, la Cluj, o emisiune de acest fel, pentru că ne educă, ne ajută să înţelegem că orice om, cu sau fără dizabilităţi, de pe planetă are dreptul să trăiască cu demnitate!“. Sunt cuvintele emoţionante ale Nadiei Comăneci adresate echipei emisiunii „Fără Prejudecăţi“, producţie premiată de ONU ca model de incluziune a celor cu dizabilităţi.

acum 6 zile · comentarii (0)

47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în Franţa duminică, pentru alegerea preşedintelui dintre cei 11 candidaţi ai primului tur. Stupoarea acestor alegeri - la fel de importante şi pentru soarta Franţei şi pentru soarta Europei: francezii nu ştiu pe cine să aleagă. Cum va influenţa atentatul de pe Champs-Elysées, comis joi seara în timpul ultimelor intervenţii televizate ale candidaţilor, opţiunea votanţilor?

acum 6 zile · comentarii (14)

Disperarea-i mai mare decât Casa Poporului, mamut construit de Ceauşescu cu multe sacrificii ale românilor, de unde se cârmeşte căruţa cu şine a României. Se caută soluţii febrile în laboratoare: naţionalizări de pensii, noi taxe şi impozite, amânări, idei, manipulări şi multe abureli ale poporului. Toate acestea sunt aruncate pe piaţă prin intermediul breaking news-urilor şi specialiştilor în domeniul news fake-urilor.

acum 7 zile · comentarii (3)

Acum, dacă tot va ploua cu bani asupra oamenilor şi ţării, îndeosebi a acelor părţi din ele care îşi iau leafa de la buget, de la buget, coane Fănică! - doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu ne-a şi asigurat că nu are nici un stres în privinţa intrării în vigoare la 1 iulie a legii pe care a născocit-o- a sărit şi dl. ministru Viorel Ştefan cu ideea de a purcede la o adevărată revoluţie fiscală.

acum 7 zile · comentarii (8)

După lungi ezitări şi ani întregi de conflicte juridice, primarul Emil Boc a anunţat adoptarea şi amplasarea de plăcuţe multilingve la intrările oraşului Cluj. La versiunea românească a numelui oraşului au fost adăugate şi mult aşteptatele versiuni în limbile maghiară şi germană şi, spre surprinderea tuturor, o a treia, de aceeaşi mărime, în limba latină.

acum 13 zile · comentarii (50)

Care e treaba cu comunicarea asta până la urmă? Comunicau ei oamenii şi în epoca de piatră, ce atâta importanţă pe subiectul ăsta? Aţi auzit poate specialişti care spun că şi relaţiile interumane se rup din cauza lipsei comunicării, deci iată ce efecte poate avea. Am putea însă spune un singur lucru să înţelegeţi care e diferenţa între adevărata comunicare şi vorbărie.

acum 14 zile · comentarii (1)

Vineri seara, am alergat în graba mare, după încheierea unui spectacol de musical al Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, spre hotel. Nu voiam cu nici un preţ să pierd interviul pe care ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, dl. Ionuţ Vulpescu, urma să i-l acorde live realizatorului Octavian Hoandră de la Realitatea tv.

acum 27 zile · comentarii (21)

Societatea a învăţat oare că trebuie sancţionate comportamentele, şi nu persoanele, pentru că nu există oameni politici integral răi sau integral buni, ci doar oameni politici care acţionează în limitele permise de indulgenţa societăţii, iar aceasta trebuie să se aplice fără discriminare pentru „ai noştri” sau „ai lor”, ca să aibă vreun efect?

acum 28 zile · comentarii (7)
Postari Recente