Tudorel Toader ţine la secret întâlnirea cu preşedintele CEDO

Tudorel Toader ţine la secret întâlnirea cu preşedintele CEDO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut marţi o întrevedere cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi, referitoare la foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii-pilot privind condiţiile din penitenciarele româneşti. Despre această întâlnire, reprezentanţii Ministerului Justiţiei nu au dat niciun fel de detalii până la închiderea ediţei.

Dosarul „Bombonica” se apropie de final. Martor: Dragnea ştia de situaţia celor două angajate la Protecţia Copilului Teleorman

Dosarul „Bombonica” se apropie de final. Martor: Dragnea ştia de situaţia celor două angajate la Protecţia Copilului Teleorman

Magistraţii de la Instanţa supremă au audiat marţi patru martori în dosarul în care Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre ale PSD la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Liviu Dragnea nu a fost prezent la proces.  Următorul termen ar putea fi ultimul din dosar.

Procurorul Alina Bica ar fi plecat în Costa Rica şi pretinde că nu poate veni la procesele în care este judecată. Ce spune avocatul fostei şefe DIICOT

Procurorul Alina Bica ar fi plecat în Costa Rica şi pretinde că nu poate veni la procesele în care este judecată. Ce spune avocatul fostei şefe DIICOT

Fosta şefă a DIICOT Alinei Bica judecată în mai multe dosare penale ar fi plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese de la începutul lunii decembrie a anului trecut. Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul privind despăgubirile acordate de Autoritatea Naţionala pentru Restituirea Proprietăţilor în care aceasta este judecată.

Ministrul Justiţiei se întâlneşte astăzi cu preşedintele CEDO pentru a discuta despre măsurile luate de România privind condiţiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei se întâlneşte astăzi cu preşedintele CEDO pentru a discuta despre măsurile luate de România privind condiţiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte, marţi, cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, pentru a discuta despre măsurile luate de România privind condiţiile din penitenciare. Memorandumul pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot a CEDO va fi supus aprobării Guvernului, iar cel mai probabil în 22 ianuarie va fi transmis CEDO, preciza Tudorel Toader.

Parchetul General: Dosarele în care este cercetat Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, au mers cu frâna trasă

Parchetul General: Dosarele în care este cercetat Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, au mers cu frâna trasă

Procurorii al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) care au verificat modul în care colegii lor de Parchetele de pe lângă Judecătoriile Sector 3 şi 4 au instrumentat dosarele în care este cercetat consilierul ministrului de Interne Valentin Riciu au ajus la primele concluzii. Unii dintre magistraţi vor fi cercetaţi de Inspecţia Judiciară.

Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

acum 7 zile · comentarii (8)

Exact în 8 ianuarie, o dată cu o semnificaţie aparte în istoria lumii, politicienii maghiari au lansat o declaraţie comună în care cer autonomie regională, administrativă şi culturală pentru ungurii din România. Pe fondul lipsei unui program coerent al Centenarului din partea autorităţilor române, liderii maghiari au preluat iniţiativa şi vor să fie vioara întâi în aniversarea Unirii Transilvaniei cu România.

acum 7 zile · comentarii (153)

După astfel de bombe temporare, de scurtă durată, lucrurile se desfăşoară la fel, nu se întâmplă nimic pozitiv. Dimpotrivă, unii, oportuniştii, au prilejul să mai rezolve nişte treburi, răfuieli, să mai tragă nişte sfori, să avanseze, să câştige. Sistemul toxic trăieşte în continuare, ba chiar se restructurează, devine mai puternic după o astfel de avarie. Îţi ia măsuri suplimentare de protecţie.

acum 8 zile · comentarii (1)

Într-un raport publicat azi, exact în momentul în care difuzăm şi noi acest material, GRECO, organismul anti-corupţie al Consiliului Europei anunţă că România a făcut „progrese foarte limitate“ în implementarea recomandărilor făcute pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cazul membrilor Parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.

acum 13 ore · comentarii (32)

La scara nu neapărat a marii istorii, ci doar a istoriei ce va reţine  faptele ce merită cu adevărat calificativul de eveniment cât de cât notabil, ziua de 17 ianuarie 2018 nu cred că va însemna nimic. Nici măcar privită cu ochii celui ce se doreşte eminamente un umil „istoric al clipei“, aşa cum este jurnalistul, aceeaşi zi nu pare a fi dobândit o prea mare semnificaţie. 17 ianuarie 2018 a fost o zi grea, dar fără valoare pe termen lung.

acum 15 ore · comentarii (24)

Vineri noaptea extremiştii maghiari au vandalizat faţada Ambasadei României la Budapesta prin acoperirea stemei naţionale cu steagul secuiesc. Ministrul de externe român, Theodor Meleşcanu, nu a avut nicio reacţie publică, deşi este vorba de Ambasada României şi de stema României. Iar lipsa de reacţie a oficialilor maghiari sugerează cine este în spatele acestei acţiuni.

acum 3 zile · comentarii (94)

Istoria premiilor Goncourt reţine pentru anul 1960: „premiu atribuit lui Vintilă Horia şi nedecernat, din cauza trecutului politic al autorului, revelat în mod neaşteptat“. În ce măsură criteriile extraliterare aplicate marilor exilaţi – Eliade, Cioran, Vintilă Horia – sunt pertinente în judecarea operelor lor? Recentul scandal Céline, în Franţa, şi receptarea lui Vintilă Horia, în România, arată că întrebarea pune degetul pe răni deschise

acum 3 zile · comentarii (7)

Guvernul Ungariei şi-a mobilizat resursele diplomatice pentru a ataca România, interpretând distorsionat, laolaltă cu protipendada UDMR, declaraţia premierului român faţă de arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice ale statului român. Reacţia guvernului maghiar este exagerată şi este o interferenţă în problemele interne ale României.

acum 6 zile · comentarii (190)

Am urmărit cu maximă atenţie în zilele din urmă felul în care mediul online, reţelele sociale, bloggerii şi, prin intermediul lor, întreaga societate românească au receptat şi reflectat scandalul pedofilului care ani de-a rândul şi-a făcut de cap, a încălcat nestingherit legea, normele de conduită, totul la adăpostul, adesea chiar cu complicitatea colegilor lui din Poliţia Română.

acum 8 zile · comentarii (37)

Fiind persoana privată din România care a avut cele mai multe procese contra unor marcanţi membri PSD sau afiliaţi de ai lor externi (de la Miron Cozma în 1993 la Rodica Stănoiu în 2004 mi-au intentat procese de calomnie, întîi în penal, pe urmă, după dezincriminare, în civil) şi singura care a dat în judecată PSD în acelaşi scop (departamentul de comunicare, prin purtătorul de cuvînt, la acea vreme un partid nu putea fi chemat în instanţă)...

acum 8 zile · comentarii (0)

În cartea intitulată Despre televiziune, disponibilă şi în traducerea românească apărută la editura ART, sociologul francez Pierre Bourdieu vorbea despre fenomenul circulaţiei circulare. Acelaşi care face ca unii şi aceiaşi invitaţi, cel mai adesea recrutaţi din rândul jurnaliştilor care i-au înlocuit încet-încet pe marii intelectuali, să treacă non-şalant de la o televiziune la alta.

acum 10 zile · comentarii (1)

Într-o seară, într-o sală cu aproape 30 de elevi de clasa a V-a, discuţia cu psihologul a deviat de la agresiunea fizică la ceea ce înseamnă respectul pentru corp, intimitate, agresiune sexuală şi pedofilie. La început, unii dintre copii au fost întâi ruşinaţi, apoi au zâmbit nesiguri, alţii cârcotind, dar tonul discuţiei i-a făcut să devină curioşi, îngrijoraţi şi în final preocupaţi de soluţii.

acum 11 zile · comentarii (52)

Pe 30 decembrie 2017, s-au împlinit 70 de ani de la abdicarea regelui Mihai. Acest eveniment a fost speculat în mai multe moduri. În special admiratorii mareşalului Ion Antonescu, mai degrabă comunişti convertiţi la naţionalism decât antonescieni veritabili, încearcă să prezinte gestul regelui fie drept laşitate fie, mai degrabă, ca pe o trădare comisă de rege faţă de poporul român.

acum 15 zile · comentarii (168)