Ameninţările cămătarilor din clanul „Butoane” către datornici: „Dacă tre’ să mă duc la puşcărie pentru tine, mă duc. Nu te gândeşti, mă, că ai copil?”

Ameninţările cămătarilor din clanul „Butoane” către datornici: „Dacă tre’ să mă duc la puşcărie pentru tine, mă duc. Nu te gândeşti, mă, că ai copil?”

„Mie în viaţă îmi vei plăti, eşti nebun la cap...cred că nu mă cunoşti, cred că nu-ţi dai seama”, îl intimida un interlop din clanul „Butoane” pe unul dintre bărbaţiii care au împrumutat bani cu camătă. Detaliile apar în cea mai recentă anchetă DIICOT care a dus la arestarea a peste 10 membri din gruparea interlopă.

Tatăl poliţistului Bogdan Gigină: „Nu putem să fim în continuare batjocoriţi. Aşteptăm să se facă dreptate”

Tatăl poliţistului Bogdan Gigină: „Nu putem să fim în continuare batjocoriţi. Aşteptăm să se facă dreptate”

Avem credinţă că instituţiile statului îşi vor face datoria, copilul meu a fost forţat să lucreze peste program - sunt cuvintele lui Cornel Gigină, tatăl poliţistului Bogdan Gigină. Au trecut doi ani de când poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficială lui Gabriel Oprea, perioadă în care familia a aşteptat găsirea unui responsabil.

Anchetă la Academia de Poliţie: acuzaţii privind note modificate şi titulaturi date cu dedicaţie

Anchetă la Academia de Poliţie: acuzaţii privind note modificate şi titulaturi date cu dedicaţie

Numele ″Academiei de Poliţie″⁣ este târât într-un scandal ruşinos. Sunt suspiciuni de fraudare a unor examene, iar anchetatorii fac investigaţii.Asta după ce doi absolvenţi ai instituţiei de învăţământ au depus plângeri penale în care au sesizat că s-ar fi modificat notele de final. Miza ar fi fost ca titulatura de şef de promoţie să fie dată cu dedicaţie.

Ministrul de Interne face apel la autorităţi să se pregătească de iarnă, în urma avertizărilor meteorologilor

Ministrul de Interne face apel la autorităţi să se pregătească de iarnă, în urma avertizărilor meteorologilor

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, s-a întâlnit vineri cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, cu ministrul Energiei, Toma Petcu, şi cu meteorologul Florinela Georgesc, şi a discutat cu toţi prefecţii de judeţe, făcând apel la toate autorităţile să se pregătească pentru sezonul de iarnă cu stocurile necesare de material antiderapant, contracte de deszăpezire şi utilaje.

Primele declaraţii ale românului rănit grav în atacul din Las Vegas: De fiecare dată când merg într-un loc public îmi spun „Nu eşti în siguranţă, naivule“ | facebook

Primele declaraţii ale românului rănit grav în atacul din Las Vegas:
 De fiecare dată când merg într-un loc public îmi spun „Nu eşti în 
siguranţă, naivule“

Luca Iclodean, românul care a fost rănit grav în atacul armat din 2 octombrie de la Las Vegas, a vorbit pentru prima dată despre atac, mulţumindu-le celor care l-au sprijinit şi i-au trimis mesaje de susţinere şi spunând că incidentul l-a marcat pentru tot restul vieţii şi că acum are coşmaruri şi se simte în pericol de fiecare dată când merge în locuri publice.

CCR pune egalitate între căsătoria legală şi uniunea consensuală în ceea ce priveşte dreptul de a refuza să depui mărturie

CCR pune egalitate între căsătoria legală şi uniunea consensuală în ceea ce priveşte dreptul de a refuza să depui mărturie

Nu există nicio diferenţă, din punct de vedere moral, afectiv şi al dreptului la întemeierea familiei, între partenerii căsătoriţi legal şi cei implicaţi într-o uniune consensuală, potrivit deciziei prin care CCR a stabilit că soluţia din Codul de procedură penală, care exclude persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi de la dreptul de a refuza audierea în calitate de martor, este neconstituţională.

Intrarea României în UE, în urmă cu 10 ani, aducea cu sine nenumărate oportunităţi în sfera energetică, tradiţia şi resursele permiţându-i acesteia să aibă pretenţia unui important rol în regiunea est-europeană. Acţiunile ulterioare ale României, nu doar că au îngropat aproape orice speranţă a unui important rol în sectorul gazelor naturale din regiune, dar a determinat la insularizarea României în piaţa de gaze europeană.

acum 14 zile · comentarii (3)

Într-o încăpere elegantă (probabil la Washington), la fiecare una sau două luni, cel mai puternic dintre preşedinţii lumii de azi se consulta cu un număr restrâns de oameni importanţi. Care să fie priorităţile noastre? În ce direcţie să ne concentrăm puterea? Cine ne sunt aliaţii? Dar duşmanii? Cum va arata lumea de mâine dimineaţă?

acum 9 zile · comentarii (8)

Cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Igor Dodon fusese invitat în cadrul emisiunii InPROfunzime moderată de Loredana Bogza din 14 septembrie curent. Unul dintre subiectele abordate a vizat şi declaraţiile preşedintelui de incitare la ură faţă de cetăţenii R. Moldova care pledează pentru Unirea cu România (denumiţi generic „unionişti“) (minutul 18:50).

acum 13 zile · comentarii (81)

Vineri, 6 octombrie, pentru prima oară în perioada postdecembristă, cetăţeni cu tâmplele argintate de trecerea timpului - conaţionali care au servit ţara cu demnitate, onoare şi devotament faţă de România, ei respectând jurământul militar, singurul contract profesional în care viaţa este pusă garant al angajamentului luat sub Tricolor - au decis să participe la „Marşul tăcerii“.

acum 18 zile · comentarii (149)

Maşina de propagandă rusă vrea să destabilizeze România şi prin ea Uniunea Europeană şi NATO prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Portalul de ştiri sputnik, în varianta în limba română, sputnik.md, a lansat două sondaje de opinie despre organizarea unui referendum pentru autonomia secuilor, în contextul referendumului din Catalonia. Este o dovadă clară că Moscova sprijină direct mişcările autonomiste şi/sau secesioniste din Europa.

acum 19 zile · comentarii (117)

Ce se întâmplă acum cu minoritatea românească din Ucraina ne îndreaptă  către concluzii îngrijorătoare pentru români şi România.Cine are interes să încingă spiritele şi să creeze tensiuni, să revolte minoritatea română din Ucraina şi să determine acţiuni de intimidare la adresa sa? Vrea cineva ca românii să devină ţinte ale naţionaliştilor ucraineni? De ce?

acum 20 zile · comentarii (2)

Mai este Catalonia un model pentru autonomia ungurilor din România? Liderul UDMR, Hunor Kelemen, clama sus şi tare în urmă cu câţiva ani că Catalonia trebuie adusă în Ardeal, considerând-o un model care trebuie urmat de ungurii din Transilvania. Astăzi, declaraţiile altui politician maghiar par să şteargă din memorie cele spuse în trecut. Oare unii politicieni au probleme de memorie?

acum 20 zile · comentarii (97)

E bizară discuţia despre generalul Vlad la 27 de ani după căderea regimului ceauşist, poate nu aşa bizară dacă ne amintim că generalul era invitat la lansări de cărţi ca figură patriarhală inclusiv de şefii actuali ai SRI şi cota masivă pe care diverşi oameni conectaţi cu Securitatea o deţin din mass media românească la anul 2017.

acum 20 zile · comentarii (2)
Postari Recente