Om de afaceri turc, căutat de Statele Unite, încarcerat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri turc, arestat în România şi căutat de SUA pentru că ar fi vândut echipament militar Iranului, încălcând sancţiunile impuse, a cerut, joi, Curţii de Apel Bucureşti să fie eliberat din arest, potrivit The Washington Post, citat de Mediafax.

Omul de afaceri Tavan Resit deţine o companie în Turcia, Ramor Group, despre care Departamentul Trezoreriei din SUA susţine că ar fi furnziat echipament militar către marina iraniană.

Tavan Resit a fost arestat în România la pe 8 iunie, după ce a venit la Bucureşti
pentru a se întâlni cu oficiali americani. Avocatul său, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a afirmat că omul de afaceri a venit în România pentru a nega acuzaţiile în faţa oficialilor americani.

Predoiu a cerut Curţii de Apel din Bucureşti să îl plaseze pe Resit în arest la domiciliu, invocând probleme de sănătate ale clientului său. Predoiu a susţinut că turcul nu a încălcat nicio lege din Turcia sau din România.

Tavan Resit a susţinut că a vândut iranienilor două motoare de yacht, care pot fi folosite şi în scopuri militare.

Pe 18 iulie, Departamentul Trezoreriei din SUA l-a pus pe Resit pe lista oamenilor care au furnizat ajutoare Iranului sau Gărzii Revoluţionare.

O audiere legată de posibila extrădare a omului de afaceri turc ar urma să aibă loc pe 21 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite