Om de afaceri ieşean, aflat la Istanbul: „Am auzit explozia lângă noi. Ne-am refugiat în cel mai apropiat hotel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri ieşean Marius Alexa, aflat la Istanbul, povesteşte că a auzit explozia de sâmbătă la mică distanţă de locul în care era şi că întreaga zonă a fost evacuată de forţele de ordine, în timp ce în centrul oraşului se aud neîntrerupt maşini ale Poliţiei, ambulanţe şi elicoptere.

„Am auzit explozia lângă noi. Ne-am refugiat în cel mai apropiat hotel (...) Suntem într-un hotel care ne-a primit după ce am fost evacuaţi din zona atentatului. Afară sunt poliţişti înarmaţi şi asteptăm să ni se permită să ieşim ca să ajungem la hotelul nostru. Suntem zguduiţi, dar bine“, povesteşte, pe Facebook, Marius Alexa, aflat la Istanbul împreună cu soţia sa.

El spune că, în centrul oraşului, elicopterele, maşinile de Poliţie şi salvările se aud neîntrerupt.

„Deşi fizic suntem bine, sunt conştient că suntem blocaţi psihologic de ideea că trecusem pe acolo cu trei-patru minute înainte şi tot pe acolo trebuia să ne întoarcem. Au oprit reţeaua de mobil şi mi-a picat roamingul. Am noroc acum de o reţea wireless“, scrie omul de afaceri ieşean.

El adaugă că în hotelul unde s-a refugiat nu intră şi nu iese nimeni, uşile fiind blocate de forţele de ordine.

„Suntem consemnaţi aici. Toţi fierb şi se schimbă puţine cuvinte. Unii au lacrimi în ochi. Feţele sunt lungi şi pământii. Cei de pe aici aşteaptă o a doua explozie pe baza modelului loviturilor duble. Pentru o rusoaică prinsă cu noi este al doilea atac pe care îl trăieşte aici, data trecută a fost în partea asiatică“, afirmă ieşeanul.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 20 au fost rănite după ce un atacator sinucigaş s-a detonat sâmbătă în zona pietonalei comerciale Istiklal. Teroristul se afla în drum spre ţinta atacului, o zonă mai aglomerată din metropolă, atunci când bomba s-a detonat accidental în faţa unui doner kebab.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite