Oficial rus: "Nu excludem posibilitatea ca Arctic Sea să fi transportat şi altceva"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficial rus: "Nu excludem posibilitatea ca Arctic Sea să fi transportat şi altceva"
Oficial rus: "Nu excludem posibilitatea ca Arctic Sea să fi transportat şi altceva"

Autorităţile ruse au lansat miercuri, pentru prima oară, ipoteza că vaporul care a dispărut două săptămâni între Atlantic şi Marea Baltică, Arctic Sea, ar fi putut transporta altceva decât lemn.

Citiţi şi:


Declaraţiile intervin pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Arctic Sea - capturată de piraţi la 24 iulie în apele suedeze, înainte de a fi eliberată la jumătatea lunii august de marina rusă în apele Capului Verde - ar fi transportat arme sau chiar material nuclear.

Zvonurile legate de o "misiune secretă" au fost intensificate de faptul că cei 11 membri ai echipajului rus sunt în continuare în custodia autorităţilor ruse şi nu au putut vorbi cu familia de la revenirea la Moscova la 20 august, ziua în care au fost aduşi şi cei opt presupuşi piraţi. Citiţi aici.

"Nu excludem posibilitatea ca Arctic Sea să fi transportat şi altceva", a spus şeful comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul general rus, Aleksandr Bastrikin, potrivit AFP. "De aceea nu am lăsat membrii echipajului să se ducă acasă. Trebuie verificat dacă există printre ei persoane implicate în aceste evenimente", a adăugat el.

"Vom oferi informaţii complete într-o săptămână şi jumătate", a promis Bastrikin.

După publicarea acestor declaraţii, comitetul de anchetă al Parchetului a spus că "informaţiile publicate de presa străină şi rusă legate de o pretinsă misiune secretă a Arctic Sea nu corespund realităţii". Anchetatorii "nu au deocadată nicio informaţie potrivit căreia nava ar fi putut transporta ceva interzis", a subliniat comitetul.

Generalul Nikolai Makarov, şeful Statului Major rus, a spus că Moscova nu ştie dacă nava transporta şi altceva decât lemn. "Ştim doar că era lemn", a subliniat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite