Oficial italian despre românul mort într-un accident: „Nu îmi pare rău pentru moartea unui criminal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două autoturisme implicate în accident  FOTO brescia.corriere.it
Cele două autoturisme implicate în accident  FOTO brescia.corriere.it

Un oficial din Italia a avut, joi, o reacţie dură la adresa adolescentului român care a murit după ce a provocat un accident rutier grav în apropierea oraşului Brescia, spunând despre acesta că „nu îi pare deloc rău de moartea unui român beat şi criminal”. În accidentul rutier produs de tânărul român au murit şi doi copii ai unui alt conducător din trafic.

„Am un singur comentariu, poate răutăcios şi neobişnuit pentru un poliţist. Nu îmi pare rău deloc că acest român beat şi criminal a murit. Deci... o rugăciune pentru Greta şi tatăl ei”, a scris pe Facebook Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism şi Siguranţă publică, potrivit ziarului „Corriere della Sera”.

Oficialul a mai precizat că cetăţenii italieni din regiunea pe care o administrează sunt exasperaţi de numărul de străini care au venit acolo.

„Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capătul răbdării. Din nou, un străin s-a făcut remarcat printr-un act ruşinos, conducând beat şi distrugând o familie. La Brescia s-a ajuns la capătul răbdării, deoarece această provincie este pe primul loc în Italia din punct de vedere al numărului de străini. Aici au venit sute de imigranţi”, a mai scris Viviana Beccalossi, pe contul său de Facebook.

Mesajul postat de Viviana Beccalossi

facebook Viviana Beccalossi

Miercuri seară, un adolescent român, Bogdan V., în vârstă de 19 ani, a decedat într-un accident rutier pe care l-a produs în localitatea Verolanuova, din provincia Brescia situată din nordul Italiei.

Acesta circula cu viteză într-un autoturism marca Volkswagen, proprietate a mamei sale, iar la un moment dat tânărul a pierdut controlul vehiculului, patrunzând pe contrasens şi lovind frontal un alt autovehicul marca Audi, în care se aflau un cetăţean italian în vârstă de 44 de ani, Dorino Roberto Facchinelli, şi cei doi copii ai acestuia - Matteo, 11 ani, şi Greta, cinci ani.

În urma impactului, adolescentul român şi băiatul de 11 ani al cetăţeanului italian au murit pe loc. Cel de-al doilea copil, Greta, în vârstă de cinci ani, a decedat la câteva ore după ce a fost internată la un spital din Bergamo. Bărbatul italian este şi el spitalizat.

Momentan, carabinierii nu au stabilit dacă adolescentul român a consumat sau nu băuturi alcoolice înainte să se urce la volan, testele toxicologice urmând să fie disponibile după 48 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite