O reţea de proxeneţi români a fost destructurată în sudul Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA
Foto: EPA

O reţea de proxeneţi români, descrisă ca fiind „deosebit de violentă“, a fost destructurată în sudul Franţei în această săptămână, a relatat vineri postul Europe 1, citând o sursă din cadrul poliţiei franceze.

Aproximativ 20 de femei, originare din România, tatuate cu un semn distinctiv pentru a fi recunoscute, erau forţate să se prostitueze de-a lungul axelor rutiere din Languedoc, între Nîmes şi Narbonne.

Potrivit sursei citate, femeile erau bătute de proxeneţi în cazul în care nu reuşeau să le aducă zilnic o sumă între 200 şi 600 de euro.

În urma unei anchete care a  durat în jur de zece luni, poliţia judiciară din Montpellier şi Oficiul central pentru combaterea traficului de persoane (OCRTEH) au declanşat duminică un val de arestări, care a dus la plasarea în detenţie şi inculparea a opt suspecţi.

Totodată, alţi doi suspecţi, vizaţi de mandate de arestare europene, au fost reţinuţi în România pentru proxenetism, trafic de persoane şi violenţe.

Anul trecut, poliţia franceză a destructurat în aceeaşi zonă reţele de prostituţie bulgare şi române, menţionează Europe 1, adăugând că membrii celei dezmembrate săptămâna aceasta au profitat de „vidul“ lăsat de predecesorii lor pentru a se „implanta“ în regiune.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite