O idee ineptă a conducerii RATB

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am aflat, cu stupoare, că minunata conducere a RATB doreşte schimbarea numelui staţiei „Pasaj Mărăşeşti” în „Colectiv”, „în memoria victimelor”, afirmând  că „suntem susţinuţi în această idee şi de mulţi dintre călătorii noştri”. Am un mesaj pentru conducerea RATB şi pentru acei călători: sunteţi analfabeţi!

E rezultatul direct al imposturii generalizate. Doctorate plagiate, diplome universitare contrafăcute, studenţi care nu pot să scrie o frază fără un dezacord, elevi incapabili să lege două cuvinte. Astfel am ajuns ca unul dintre cele mai glorioase momente ale armatei şi naţiunii române să fie confundat, probabil, cu o marcă de ţigarete. La Mărăşeşti ţăranii români îmbrăcaţi în veston au oprit, cu jertfe greu de imaginat, cea mai bună armată a lumii. S-a murit la Mărăşeşti, iar pe sângele eroilor s-a întregit o naţiune. De care ne batem joc zi de zi, ceas de ceas, asistând impasibili la spectacolul grotesc oferit de cei care ajung în funcţii.

Vreţi să faceţi ceva în memoria victimelor? Respectaţi legea! Aplicaţi-o! Fiţi responsabili şi conduceţi-vă instituţiile cu simţ de răspundere! 

Nu de staţia „Colectiv” avem nevoie, domnilor fără minimă cultură istorică de la RATB. Avem nevoie de un transport în comun civilizat. Nu de bătaia de joc pe care ne-o serviţi zi de zi. Asta ar trebui să vă preocupe. Nu să vă poleiţi imaginea năclăită cu un gest pe care Maiorescu ne-a învăţat că este doar o formă fără fond. Apropo de Maiorescu, deschideţi din când în când câte o carte. Ajută.

Peste 27 000 de militari români au vărsat sânge pe câmpul de bătălie de la Mărăşeşti. Germanii au pierdut aproximativ 65 000 (morţi, răniţi, dispăruţi).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite