O grefieră de la Tribunalul Bihor, trimisă în judecată pentru infracţiuni în formă continuată. Ce acuzaţii i se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a grefierei Doina Cotor, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2013, inculpata Cotor Doina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit prin intermediul unei persoane (martor în cauză) suma totală de 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu şi într-un timp cât mai scurt”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei. 

În contextul în care pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, formulate de mai multe persoane care solicitau obligarea la înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de O.U.G. nr.50/2008, inculpata ar fi identificat oportunitatea de a obţine foarte uşor mai multe foloase necuvenite.

Concret, „inculpata Cotor Doina ar fi intenţionat mai întâi să obţină înmatricularea autoturismelor în cadrul unor dosare distincte şi în fiecare dintre acestea să obţină termene mai scurte, aspect care nu a mai fost viabil deoarece, din cauza numărului mare de cereri, primul termen de judecată ajunsese să fie, în majoritatea cazurilor, stabilit la aproximativ un an de la înregistrarea cererii iniţiale. Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru şi anume acela de a introduce, în mod fraudulos şi contrar atribuţiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate şi în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat”, se mai arată în document.

În acelaşi context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conţinutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată şi semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată şi, de asemenea,  ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanţei respective, mai spun reprezentanţii Tribunalului. 

În document se precizează şi faptul că după intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătoreşti devin obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor care trebuie să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei cote părţi dintr-un imobil ce aparţine inculpatei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite