Sinucidere macabră: o mamă şi 3 copii, călcaţi de tren. Poliţiştii au găsit un bilet de adio. Mărturiile conductorului locomotivei şi ale rudelor femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au murit după ce au fost lovite de un tren interregio care circula cu o viteză de 160 de kilometri pe oră pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti. Este vorba despre o femeie însărcinată şi de trei copii de 2, 10 şi 12 ani. Traficul feroviar în zonă a fost blocat mai bine de trei ore.

Psiholog criminalist, despre cazul femeii care s-a sinucis alături de copii: „A murit cu zile. Mersul soţului, văzut la televizor, nu era al unui om îndurerat“

UPDATE 15.25 Femeia care s-a aruncat în faţa trenului la Brăneşti, împreună cu cei trei copii, suferea de depresie şi nu îşi dorea încă un copil, le-a declarat mama sa anchetatorilor. Aceasta a povestit că fiica sa a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de psihiatrie Obregia pentru tratament şi că urma să fie dusă din nou la spital.

Tot mama tinerei a spus că aceasta nu îşi dorea şi al patrulea copil. Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul devenind gelos după ce ar fi găsit nişte jurnale ale femeii. De asemenea, cumnatul femeii a declarat la Antena 3 că, la început familia acesteia nu a fost de acord cu relaţia ei.

El a mai spus că fratele său i-a cerut împrumut bani pentru ca femeia să facă o întrerupere de sarcină, dar că nu l-a putut ajuta.

UPDATE 15.00 Mecanicul care conducea locomotiva trenului implicat în accidentul de la Brăneşti a povestit că femeia şi copiii au apărut din pădure şi, în pofida avertizărilor sonore, s-au aruncat în faţa trenului.

Cu lacrimi în ochi, bărbatul a spus că cei patru s-au aruncat în faţa în trenului.

Întrebat dacă a apucat să-i avertizeze, dacă a claxonat, mecanicul locomotivei a răspuns: ”Bineînţeles că i-am claxonat. Au ieşit din pădure direct în faţa mea. Ce să fac?”. El a povestit că femeia avea un copil în braţe, iar pe ceilalţi doi îi ţinea de mână şi s-au aruncat toţi în faţa locomotivei.

UPDATE 13.15 Femeia care a murit, joi dimineaţă, împreună cu cei trei copii ai săi lovită de un tren care circula pe ruta Bucureşti - Constanţa era din Brăneşti şi în biletul de adio pe care anchetatorii l-au găsit asupra ei scria că îi pare rău şi că nu mai poate suporta.

Femeia se numeşte Alexandra Braustea, din localitatea ilfoveană Brăneşti, şi avea trei fetiţe - Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta în vârstă de trei ani.

Potrivit anchetatorilor, femeia scria în biletul de adio găsit în buzunar că îi pare foarte rău, dar că nu mai poate suporta. 

UPDATE 12.49 Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a decis joi formarea unei celule de criză după accidentul feroviar în care şi-au pierdut viaţa un adult şi trei copii, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Patru persoane - o femeie şi cei trei copii ai ei - au murit după ce au fost lovite de un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti. Femeia era însărcinată şi ar fi lăsat şi un bilet de adio.

Din celula de criză va face parte şi secretarul de stat Dragoş Titea. ”Din celula de criză, constituită la nivelul Ministerului Transporturilor, fac parte: Răzvan Cuc, Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea — secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate - CFR Călători, CFR Infrastructură, Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)”, se arată în comunicat.

Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti – Constanţa a fost reluată, însă trenurile spre şi dinspre litoral au întârzieri.

UPDATE 12.00 Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că din informaţiile pe care le-a primit de la locul accidentului femeia era însărcinată.

Alis Grasu a precizat că cei trei copii au vârste de doi, cinci şi zece ani, vârsta femeii nefiind încă stabilită.

Potrivit surselor din Poliţie, anchetatorii ar fi găsit la faţa locului un bilet de adio lăsat de către femeie.

Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti – Constanţa, care a fost blocată în urma accidentului, a fost reluată, însă trenurile spre şi dinspre litoral au întârzieri. Conform reprezentaţilor IGPR, mecanicul locomotivei a fost înlocuit.

Totul a început după ce un tren care circula pe Magistrala 800, Bucureşti-Constanţa a lovit o minoră care a decedat. În spatele trenului, la aproximativ 500-600 m, au fost identificate înca 3 persoane decedate (o femeie cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani şi 2 copii). În acest moment se fac cercetări pentru identificarea persoanelor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Din primele date există ipoteza că femeia s-ar fi aruncat împreună cu copiii în faţa trenului. Anchetatorii iau în considerare şi varianta unei sinucideri, pentru că printre documente a fost găsit un bilet de adio.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Alis Grasu a declarat că echipajul medical de pe ambulanţă a găsit la faţa locului un copil de aproximativ zece ani şi o femeie a cărei vârstă nu a fost stabilită, iar cadrele medicale spun că ar mai fi două victime sub tren.

„La ora 9.27 s-a primit o solicitare prin 112 despre un accident feroviar la Halta Brăneşti. A fost trimisă prima ambulanţă care a ajuns acolo în 7 minute şi a găsit două victime: un copil de 10 ani decedat şi o altă persoană decedată, a cărei vârstă nu o ştim. La faţa locului s-a constatat că mai sunt două victime sub tren. Despre ele nu avem date legate de vârstă. La 112 s-a spus că este un accident de tren. Nu se ştia numărul persoanelor“, a declarat Alice Grasu, directorul general al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, la Digi 24. 

Trupul uneia dintre persoane se află la 600 de metri de celelalte 3 cadavre, aşa că este luată în calcul şi varianta ca cele 4 persoane să nu fi fost împreună. 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite