O elevă din Bacău a încercat să se sinucidă pentru că nu a luat Bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de la Grupul Şcolar Ecologic "Grigore Antipa" din Bacău a vrut să-şi pună capăt zilelor din cauza notelor mici de la examenul de maturitate.

Examenul de bacalaureat face din ce în ce mai multe victime în rândul adolescenţilor. După tentativa de sinucidere a unui elev din Craiova, care s-a aruncat de la etaj din cauza notelor mici, şi decesul unui licean din Arad care s-a împuşcat în cap, un alt caz asemănător iese la iveală, de data aceasta în Bacău. O elevă de la Grupul Şcolar Ecologic "Grigore Antipa" din Bacău a vrut să-şi pună capăt zilelor, luând mai multe pastille.

„Fetiţa este mai mare decât restul colegilor datorită problemelor de snătate pe care le are, o paraplegie spastică. Am avut-o personal elevă la clasă şi este o fetiţă foarte conştiincioasă. O fetiţă care şi-a pus speranţa în acest Bacalaureat. Ea este cea mai mică din cei patru fraţi, care practic au crescut singuri. Surorile şi fratele ei au plecat din ţară şi voia, ca după Bac, să plece şi ea la sora ei în Spania.

Actualmente regretă ce a făcut. A stat de vorbă cu diriginta şi cu o colegă de-a ei. Vom apela şi la psihologul şcolii s-o consilieze. În seara asta s-a externat", a spus una dintre profesoarele Grupului Şcolar „Grigore Antipa" din Bacău, la Realitatea TV.

Cadrul didactic a mai afirmat că promovabilitatea anul acesta, la bacalureat, la liceul unde predă a fost de 22%. „Ne aşteptam la mai puţin după sesiunea de simulare", a completat aceasta, adăugând că preşedintele comisiei de supraveghere nu a acceptat camere în timpul examenelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite