O cunoscută avocată vrea să iasă la pensie la 6 luni după ce s-a făcut judecător. Cel puţin 16.000 de lei pe lună pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensia unui judecător cu grad de tribunal este între 16.000 de lei şi 18.000 de lei.
Pensia unui judecător cu grad de tribunal este între 16.000 de lei şi 18.000 de lei.

O cunoscută avocată care a devenit judecător în urmă cu doar 6 luni şi-a depus cerere de pensionare de la Tribunalul Ilfov. Potrivit unei surse din magistratură citate de Ziare.com, pensia unui judecător cu grad de tribunal este între 16.000 de lei şi 18.000 de lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei din 16 decembrie a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii figurează şi o cerere de pensionare a judecătoarei Claudia Silinescu Gherbovan de la Tribunalul Ilfov.

Claudia Silinescu Gherbovan a fost numită judecător la Tribunalul Ilfov în urmă cu doar 6 luni, mai exact în 1 iunie, după un concurs de admitere directă în magistratură. Potrivit unei surse din magistratură citate de Ziare.com, pensia unui judecător cu grad de tribunal este între 16.000 de lei şi 18.000 de lei.

Anterior, Gherbovan a fost avocat. Conform Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică, avocaţii, notarii, consilierii juridici, poliţiştii, grefierii sau executorii judecătoreşti cu studii superioare juridice pot fi numiţi în magistratură, dacă au o vechime de specialitate de cel puţin 5 ani.

Presa a scris că Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Năstase. Ea a fost judecată şi ulterior achitată în dosarul de corupţie în care au fost vizaţi patru judecători de la instanţa supremă -Anton Pandrea, Claudia Corbu, Gabriela Bîrsan şi Iuliana Pusoiu. Gherbovan a fost judecată pentru dare de mită, spălare de bani şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite