Numărul accidentelor rutiere a scăzut pe tronsonul Comarnic-Azuga-Buşteni, datorită pasarelelor pietonale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru pasarele pietonale, instalate în 2013 FOTO Adevărul
Patru pasarele pietonale, instalate în 2013 FOTO Adevărul

Numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ în 2014 pe tronsonul Comarnic-Azuga-Buşteni. Asta datorită măsurilor de sistematizare dispuse în luna august 2013 pe DN 1, anunţă autorităţile, adăugând că nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente rutiere.

La finalul anului trecut, pe segmentul de drum amintit s-a constatat o diminuare cu peste 30% a numărului de accidente rutiere grave, faţă de anul 2013, numărul răniţilor fiind, de asemenea, redus cu 33%, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Conform documentului citat, în 2014, pe tronsonul Comarnic — Azuga — Buşteni nu au avut loc accidente rutiere grave soldate cu decesul vreunei persoane.

Patru pasarele pietonale, instalate în 2013

Concret, în august 2013, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus implementarea unor soluţii tehnice, provizorii, pentru reducerea accidentelor cu victime, fiind instalate patru pasarele pietonale, una în Comarnic, două în Buşteni şi una în Azuga, care au permis desfiinţarea a şapte treceri de pietoni din cele trei staţiuni.

De asemenea, au fost montate separatoare de sens, au fost semaforizate principalele intersecţii şi trecerile pentru pietoni din staţiunea Buşteni, iar în localitatea Sinaia, au fost amenajate două sensuri giratorii. 

Din anul 1999 şi până în 2013, în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga au avut loc 323 de accidente în urma cărora au rezultat 465 de victime, dintre care 51 de persoane decedate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite