Ninsoare de iulie pe Transalpina. Drumarii îi sfătuiesc pe şoferii cu maşini neechipate să tragă pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, duminică, pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, unde a nins, în zona kilometrilor 34-37. Drumarii au anunţat că, în aceste condiţii, au dat cu clorură de calciu pe carosabil, pentru a evita îngheţul şi îi sfătuiesc pe şoferii care nu au autovehciulele echipate pentru iarnă să tragă pe dreapta.

”Din cauza schimbări bruşte a temperaturii, sub 4 grade Celsius, pe DN 67C, Transalpina, între km 34-37, s-au înregistrat căderi de grindină şi lapoviţă” au anunţat, duminică după-amiază, pe o reţea de socializare, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Tîrgu Jiu. Aceştia menţionează că au luat măsuri pentru a evita formarea poleiului şi au postat de asemenea fotografii cu ninsoarea de iulie.

”Angajaţii districtului Rânca au intervenit cu clorură de calciu pentru a evita formarea gheţuşului pe drum”, menţionează sursa citată.

Drumarii îi sfătuiesc pe şoferii care au urcat pe Transalpina cu autovehiculele neechipate de iarnă sa rămână opriţi pe marginea părţii carosabile până când condiţiile meteo permit reluarea călătoriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite