Mugur Isărescu va primi un nou mandat la BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernatorul BNR Mugur Isăresc
Guvernatorul BNR Mugur Isăresc

Mugur Isărescu este propus ca guvernator al BNR pentru următorii 5 ani, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, va fi susţinut de PSD, în timp ce PDL îl va susţine pe Cristian Popa şi va propune un candidat în locul lui Eugen Dijmărescu, au declarat marţi surse politice pentru NewsIn.

Mugur Isărescu ar urma, astfel, să îşi înceapă noul mandat de cinci ani la 11 octombrie 2009, în condiţiile în care nu are în prezent contracandidaţi pentru şefia Băncii Naţionale a României (BNR). Acesta ar fi al patrulea mandat pentru Isărescu ca guvernator al BNR.

"Isărescu iese din discuţie pentru schimbarea poziţiei pe care o deţine. Doar Parlamentul, când îşi va da votul final, ar putea să se opună, dar nu cred", au spus surse avizate.

În acelaşi timp, doi dintre cei trei membri cu funcţie executivă în BNR, respectiv prim-viceguvernatorul BNR (din 2004), Florin Georgescu, şi viceguvernatorul Cristian Popa (din 1998), vor fi propuşi pentru un nou mandat.

Florin Georgescu conduce, din funcţia de prim-vicegurvenator, Comitetul de Supraveghere al băncii centrale, în timp ce Cristian Popa coordonează Comitetul de Politică Monetară.

Viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmărescu, va fi schimbat

În schimb, Eugen Dijmărescu, viceguvernator al băncii centrale din 2004 şi care conduce Comitetul de Administrare a Rezervelor Internaţionale, ar urma să fie schimbat, după toate probabilităţile indicate de sursele citate, în condiţiile în care PDL este posibil să propună un nou candidat în funcţia respectivă.

Isărescu, în vârstă de 60 de ani, este guvernator al BNR din 1990 şi a devenit în acest an cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, intrând în acest an în Cartea Recordurilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite