Moldosin Vaslui şi-ar putea relua producţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe veşti bune îi vizează pe foştii salariaţi ai Combinatului de fire sintetice "Moldosin" Vaslui. Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) va fi nevoită să plătească 12

Mai multe veşti bune îi vizează pe foştii salariaţi ai Combinatului de fire sintetice "Moldosin" Vaslui. Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) va fi nevoită să plătească 12 miliarde de lei foştilor salariaţi de la "Moldosin" Vaslui, după ce sindicatul societăţii a câştigat în instanţă trei procese intentate conducerii unităţii.
Suma reprezintă drepturile salariale din perioada septembriedecembrie 2005, de care nu au beneficiat cei 450 de foşti angajaţi ai fabricii vasluiene, cu toate că aceştia au fost trimişi în şomaj în februarie 2006. "Noi am obţinut în instanţă câştig de cauză în toate cele trei procese intentate conducerii unităţii, obţinând sentinţe civile definitive investite cu titlu executoriu. Răspunzătoare este AVAS, care deţine pachetul majoritar de acţiuni (59% - n.r.), după ce a fost preluat de la Asociaţia Salariaţilor PET Moldosin. Dacă aceste drepturi câştigate în instanţă nu vor fi atribuite foştilor angajaţi, în maximum o lună vom sesiza DNA pentru demararea unor cercetări şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi", a declarat Ion Aionoaie, liderul de sindicat de la "Moldosin". Sindicatul liber de la Moldosin a mai solicitat repornirea combinatului, închis în septembrie anul trecut odată cu sistarea alimentării cu energie electrică, precum şi acordarea de salarii compensatorii ca urmare a concedierilor colective. Toate aceste drepturi sunt stipulate deja în Contractul Colectiv de Muncă, urmând ca instanţa vasluiană, unde se află pe rol încă un proces intentat AVAS, să hotărască dacă foştii angajaţi îşi vor reintra în toate drepturile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite