Mobila second hand, tot mai atractivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilierul la mâna a doua este preferat pentru calitate, şi mai apoi pentru preţ. În Oradea există mai multe magazine care comercializează mobilă folosită. Acestea se laudă cu clienţi fideli.

Mobilierul second hand câştigă teren în preferinţele cumpărătorilor din Oradea. Potrivit reprezentanţilor firmelor care comercializează mobilă la mâna a doua, în ultimii cinci ani, vânzările au crescut semnificativ. Ca în toate segmentele comerţului însă, anul 2009 a marcat o stagnare, şi în acest domeniu.

De ce cumpără orădenii second hand

Preţurile la articolele de mobilier la mâna a doua nu sunt cu mult mai mici, comparativ cu cele produse în România, care pot fi cumpărate din magazinele de profil. Ce atrage însă cumpărătorii este calitatea produselor şi faptul că sunt deosebite de ceea ce se comercializează în general pe piaţa românească. Aduse în special din Germania, piesele de mobilier arată ca noi, având în vedere faptul că acolo persoanele se mută des dintr-un oraş în altul, prilej cu care, în loc să-şi transporte mobila, preferă să o înlocuiască. „Mobila e în stare foarte bună. Când se mută la casă nouă, nemţii renunţă la piesele de mobiler vechi, astfel încât acestea sunt perfecte pentru vânzare”, explică Erika Rubinstein, administratorul unui depozit de mobilă la mâna a doua, din strada Mihail Kogălniceanu, din Oradea.
Rubinstein se ocupă cu această afacere de şase ani şi în fiecare lună îşi împrospătează stocul, pentru a răspunde cererilor clienţilor. Afacerista spune că are cumpărători din toate categoriile sociale şi că cei care îşi construiesc case apelează la ea, pentru mobilarea integrală a acestora. „Preţurile sunt negociabile. Transportul la domiciliu este gratuit, ca la oricare alt magazin”, spune Rubinstein. Potrivit acesteia, în Oradea există circa zece depozite de mobilă second hand.

Unicate

Conform spuselor  Cristinei Avram, vânzătoare la un alt depozit de mobilă la mâna a doua, există clienţi „căutători de comori”, care vin regulat, în speranţa că vor găsi ceva deosebit, produse de lux, la preţuri sub medie.
Obiceiul acestora este justificat, în condiţiile în care la aceste depozite orădenii pot găsi mobilă de calitate foarte bună. „Clienţii vin să cumpere ceva deosebit, ce nu se găseşte în comerţ. Când găsesc acel ceva, nu se mai uită la preţ”, a constatat Rubinstein Erika.
Mirela Bonaciu, clientă fidelă a acestui gen de magazine, spune că, din 2005, când a călcat prima dată într-un depozit cu mobilă la mâna a doua, nu i-a mai trecut prin cap să cumpere produse noi. „În astfel de magazine poţi găsi mobilier de calitate superioară la preţuri rezonabile”, spune ea.

Preţuri orientative la mobilă

                                                       Magazine second-hand                          Magazine noi
Dormitor                                         1.800 – 3.500 lei (saltele incluse)    3.000 – 13.000 lei
Sufragerie                                         800 – 3.000 lei                                    4.000 – 9.000 lei
Canapea din piele (3 locuri)  1.200 – 2.500 lei                                   4.000 – 5.000 lei
Comodă TV                                        150 – 320 lei                                            200 – 1.300 lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite