Moartea unui reporter de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Mile Cărpenişan s-a stins din viaţă  la numai 34 de ani
Jurnalistul Mile Cărpenişan s-a stins din viaţă la numai 34 de ani

După mai bine de trei zile de comă, Mile Cărpenişan (34 de ani) s-a stins din viaţă, ieri, în jurul orei prânzului, în urma unui stop cardiac. În noaptea de duminică spre luni, jurnalistul a suferit două infarcturi.

De vineri, el se afla în comă, făcuse un şoc septic, era conectat la aparate de respirat artificial şi suferise şi un blocaj renal.

Mile Cărpenişan a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Timişoara săptămâna trecută. Deşi starea lui s-a agravat de la o zi la alta, prietenii şi familia au sperat că reporterul de război va câştiga bătălia cu boala. Până în ultima clipă însă şi nici după decesul lui, medicii nu au putut confirma cauzele stării lui Mile. Deşi s-a vehiculat că şocul septic ar fi fost cauzat de un furuncul, nimeni nu a confirmat acest diagnostic.

Mile Cărpenişan a fost timp de 10 ani jurnalist de război al Antenei1. După un deceniu în care a transmis din cele mai fierbinţi zone al planetei, unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti timişoreni s-a retras devenind freelancer. Era căsătorit din 2009 şi îşi deschisese o agenţie de turism.

Zile de doliu pentru presă

Apreciatul secretar de redacţie George Ecliserescu s-a stins din viaţă, duminică seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, răpus de un cancer la pancreas. Un mare profesionist, pus mai mereu pe şotii, Georgică Ecliserescu va rămâne pentru totdeauna în inima multor generaţii de jurnalişti care au avut onoarea de a-i sta în preajmă.

După 1990, George Ecliserescu a lucrat ca secretar general de redacţie la „Tineretul Liber" (1990-1993), „Evenimentul Zilei" (1993-1997), „Naţional" (1997-1999), „Curentul" (1999-2000) şi „Evenimentul Zilei" (2004-2005). Anul acesta ar fi împlinit 63 de ani. Înmormântarea va avea loc, miercuri, ora 12.00, la cimitirul din Fundulea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite