Aproximativ 2.000 de persoane s-au strâns la mitingul pentru susţinerea Antenei 3, în Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un miting organizat de Antena 3 a avut loc vineri, în Piaţa Constituţiei, între orele 15.00 şi 18.00, motivul ieşirii în stradă fiind demonstrarea faptului că postul de televiziune se bucură de un număr mare de susţinători. Organizatorii s-au aşteptat să vină aproximativ 5.000 de oameni.

UPDATE 17.50 Mitingul pentru susţinerea Antenei 3 a luat sfârşit. Oamenii au început să părăsească Piaţa Constituţiei.

UPDATE 17.35 I se cântă „La mulţi ani“ Irinei Loghin care se află pe scenă şi urmează să cânte. Apoi i s-a scandat „La mulţi ani“. „Ce răsfăţată sunt! Sunteţi o hrană sufletească“, a declarat Irina Loghin.

UPDATE 17.30 Mugur Ciuvică o acuză pe judecătoarea Camelia Bogdan că vrea să închidă Antena 3. 

UPDATE 17.00 Vedetele Antena 3 au transmis mesaje de susţinere Marianei Rarinca. S-a scandat: „Voiculescu, Voiculescu!".

Au plecat foarte multe persoane de la miting, din cauza vremii, şi este posibil ca evenimentul să se încheie înainte de ora programată, ora 18.00.

UPDATE 16.50 Protestatarii au huiduit Ministerul de Finanţe. Ulterior, au scandat la adresa lui Traian Băsescu: „Ieşi afară, javră ordinară!“. Adrian Ursu a comentat: „Celelalte javre să-l urmeze!“.

UPDATE 16.35 O parte dintre manifestanţi au părăsit Piaţa Constituţiei, alungaţi de vremea rece şi de ploaie. Însă, având în vedere că de la ora 16.00 oamenii încep să iasă de la serviciu, s-au alăturat şi alţii grupului de protestatari.

UPDATE 16.15 Mugur Ciuvică: „Sunteţi mulţi şi asta ne ţine în viaţă. Suntem cu toţii aici.“ Protestatarii scandează „Libertate!“. Răzvan şi Dani au spus că nu se ştie ce vor face de mâine. Mugur Ciuvică a răspuns: „Să-l întrebăm pe domnul general Coldea. Coldea a spus că a trimis ANAF pentru ca Antena 3 să nu mai existe de luni.“ Mugur Ciuvică a spus: "Domnul Coldea, cu Băsescu şi cu Monica Macovei organizează la ora 19.00 un protest împotriva Antenei 3, la Universitate.“ Se aud huiduieli.  Mugur Ciuvică a continuat: „Coldea o să plece de a ici să ia şi pe doamna Kovesi să o ducă la protest. Nu pot să conducă ei ţara cum vor şi să închidă Antena 3“.

La întrebarea lui Gâdea „Ce vreţi să transmiteţi ANAF-ului?“, din public s-au auzit clasicele huiduieli, dar şi cuvinte jignitoare.

UPDATE 16.10 Mihai Gâdea şi Mircea Badea au revenit pe scenă. Mihai Gâdea a spus, mobilizator: „Nu ne înfrânge ploaia, cum nu ne-a înfrânt un regim“.

UPDATE 16.05 Pe scenă a urcat interpretul de muzică uşoară George, care a participat la emisiunea „Te cunosc de undeva“. Cântă melodia „Nimeni nu-i perfect“. 

UPDATE 15.58 A început să plouă mărunt. Andreea Berecleanu a propus ca vedetele Antenei să iasă de sub cupola scenei pentru a sta în ploaie, ca şi manifestanţii. Apoi, le-a mulţumit protestatarilor pentru că au ieşit în stradă pentru a susţine libertatea de exprimare, ca la Revoluţie.

Oamenii scandează: „Dreptate! Dreptate!“ şi „Noi suntem cu voi!“. 

   

UPDATE 15.45 Cântăreţul CRBL interprezează piesa „K Boom“. Oamenii ridică mâinile în aer şi cântă cu el. 

UPDATE 15.35 Pe scena amplasată în Piaţa Constituţiei au urcat toate vedele posturilor de televiziune ale grupului Intact. După Răzvan şi Dani,  a urcat pe scenă Simona Gherghe, cu un apel la cetăţeni: „Voi aveţi telecomanda, voi aveţi puterea să ne închideţi“. Se pune mai puţin accentul pe Antena 3 şi mai mult pe celalalte televiziuni ale trustului, cele de entertainment, cum ar fi Antena Stars sau Euforia TV.

Pe ecranul amplasat lângă scenă au fost proiectate imagini cu Regele Mihai şi istoricii care au fost invitaţi în emisiuni de-a lungul timpului. 

UPDATE 15.25 Un protestatar îmbrăcat într-o haină groasă de oaie s-a îmbrâncit cu câţiva manifestanţi şi cu jandarmii, după ce a strigat: „Voiculescu este un criminal!“. 

La miting a sosit şi Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Unii dintre manifestanţi au venit cu scaune pescăreşti, pliabile. 

UPDATE 15.20 Manifestanţii au început să scandările. Se strigă „Libertate! Libertate!“ şi „Antena 3 e aici!“. De asemenea, se intonează imnul naţional. 

UPDATE 15.05 Pe Bulevardul Libertăţii, dinspre Calea 13 Septembrie, se îndreaptă spre Piaţa Constituţiei, încolonaţi, sute de oameni. Sunt, mai ales, oameni de vârsta a treia. Unii au recunoscut că sunt membri ai PSD. Alţii sunt susţinători de bunăvoie ai Antenei 3.

UPDATE 14.45 Manifestanţii au început să se strângă în Piaţa Constituţiei. S-au adunat deja aproximativ 1.000 de oameni. Vin organizaţi pe grupuri din Parcul Izvor, care a fost punctul de întâlnire. Organizatorii mitingului împart pachete ce conţin un steag al României, o vuvuzelă şi un fluier. Pachetele sunt destinate exclusiv manifestanţilor aduşi de organizatori. 

Mitingul „Libertatea presei în pericol”, pe care Antena 3 vrea să-l organizeze, a primit aprobare de la comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Acţiunea de protest va avea loc vineri, în Piaţa Constituţiei. La manifestare sunt aşteptaţi 5.000 de oameni. 

„SC Antena 3 SA organizează, pe 19 februarie, între orele 15,00 - 18,30, adunarea publică intitulată 'Libertatea presei în pericol', în Piaţa Constituţiei, în spaţiul delimitat de forţele de ordine, astfel: între orele 15,00 - 16,00 - afluirea participanţilor; în intervalul orar 16,00 - 18,00 - adunarea publică; între orele 18,00 - 18,30 - defluirea individuală a participanţilor. Organizatorul va înştiinţa posesorii auto din zonă, prin aplicare de fluturaşi, începând cu data de 18 februarie, cu privire la desfăşurarea adunării publice, în vederea eliberării parcării din Piaţa Constituţiei", a precizat Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB, citată de Agerpres

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3, le-a spus, joi, membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că Antena 3 pregăteşte „o întâlnire cu telespectatorii”, vineri, în Bucureşti. În timpul discuţiilor, Mircea Badea i-a sfătuit pe membrii CNA ca, vineri, să nu îşi parcheze maşinile în zona sediului Consiliului (Piaţa Constituţiei, n.r.), deoarece Antena 3 se va întâlni cu telespectatorii săi. „Mâine avem o întâlnire cu telespectatorii, nu un protest", a spus Mircea Badea. Faptul că nu este vorba despre un protest a fost subliniat şi de Mihai Gâdea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite