Mioara Mantale, retrogradată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi patru reprezentanţi ai guvernului în teritoriu au fost înlocuiţi din funcţii. Guvernul a decis, ieri, înlocuirea prefecţilor de Botoşani, Mehedinţi, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Alţi patru reprezentanţi ai guvernului în teritoriu au fost înlocuiţi din funcţii.

Guvernul a decis, ieri, înlocuirea prefecţilor de Botoşani, Mehedinţi, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti. Cei care şi-au pierdut funcţiile sunt Roman Cristian Constantin (Botoşani), Marius Bălu (Mehedinţi), Ioan Zaharia (Vaslui), Ion Oprea (Vrancea) şi Mioara Mantale (Bucureşti).

Purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria, Camelia Spătaru, a anunţat că la Bucureşti a fost numit definitiv ca prefect Cătălin Deaconescu, acesta făcând "rocada" în funcţie cu Mioara Mantale, numită subprefect în locul său. Acelaşi lucru s-a întâmplat în Vrancea, unde Dragoş Mircea a fost numit definitiv prefect, el ocupând până în prezent funcţia de subprefect al judeţului. Temporar au fost numiţi prefecţi Gheorghe Sorescu (Botoşani), Sevastian Bâzoi (Mehedinţi) şi Ciprian Iftimoaie (Vaslui). La Mehedinţi şi Vrancea, prefecţii schimbaţi, respectiv Marius Bălu şi Ion Oprea, au fost numiţi subprefecţi. La Botoşani şi Vaslui, prefecţii schimbaţi, Cristian Roman şi Ioan Zaharia, au fost numiţi inspectori guvernamentali.

,,Este o decizieabsolut politică"

Prefectul de Mehedinţi, Marius Bălu, a fost înlocuit din funcţie ieri cu Sevastian Bâzoi, şeful serviciului urbanism din cadrul Consiliului Judeţean. În şedinţa de guvern s-a stabilit că Marius Bălu va ocupa postul de subprefect, rămas vacant în urma desemnării lui Gheorghe Clement secretar general al ANOFM. "Este o decizie absolut politică, total neconformă cu ce se doreşte în România europeană de astăzi. Nu am avut niciun fel de evaluare, nu mi s-a adus până acum niciun fel de reproş şi îmi voi rezerva dreptul să atac în justiţie această decizie pe care am aflat-o de la televizor şi de care am rămas surprins", ne-a declarat ex-prefectul Marius Bălu. Noul prefect, Sevastian Bâzoi, ne-a spus că nu ştia absolut nimic de această promovare. "O să fac pentru Mehedinţi ceea ce ştiu, şi anume treabă. Sunt plecat din judeţ la o înmormântare în Haţeg. Nu ştiam absolut nimic", a declarat Bâzoi.

Probabil că în mintea multor penelişti s-a acreditat ideea că dacă vor avea prefecţi vor putea frauda alegerile care vor urma. Cred că este o idee greşită şi este păcat că se ajunge acolo.

Emil Boc,

Cine este noul prefect de Bucureşti Cătălin Deaconescu s-a născut la Găeşti, judeţul Dâmboviţa. În 1994 a absolvit Liceul Militar de Aviaţie din Craiova, iar în anul 2000 a absolvit cursurile Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative Bucureşti. Deaconescu a lucrat din ianuarie 2001 şi până în octombrie 2002 ca expert în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar din octombrie 2002 şi până în februarie 2005 ca expert la Camera Deputaţilor, la grupul parlamentar al PNL. În perioada martie-octombrie 2005 a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Serviciile Publice Deconcentrate, în cadrul Ministerului Administraţiei. Din octombrie 2005 a ocupat funcţia de suprefect al Capitalei.

Mantale se gândeşte să meargă în instanţă Mioara Mantale a declarat că vestea schimbării din funcţie a luat-o prin surprindere, mai ales că de la numirea sa ca prefect nu a primit nicio mustrare. "Nu am primit nicio informare oficială din partea guvernului sau a ministerului referitor la această mutare. Consider că trebuie să aştept publicarea deciziei în <> , după care voi avea o reacţie în cunoştinţă de cauză", a spus Mioara Mantale. Considerând mutarea pe funcţia de subprefect o retrogradare, a precizat că se va supune deciziei Executivului în cazul în care va fi una justificată, însă dacă se va dovedi că este un abuz cu motivaţii politice, atunci va apela la instanţă pentru a-şi face dreptate. (Diana Opriţă)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite