Ministrul Turismului: "Piaţa construcţiilor se va relansa în 2011"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Piaţa construcţiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizării economiei, susţine ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Semnalele sunt că economia se va stabiliza în 2011 şi piaţa construcţiilor îşi va reveni anul viitor. Din cauza constrângerilor bugetare nu am reuşit să facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca în construcţii activitatea să funcţioneze normal, dar au fost foarte multe lucruri pe care le-am făcut la nivel de reglementări, a declarat Elena Udrea, la seminarul Romania Construct Forum, organizat de Mediafax.

Ministrul Turismului estimează că, anul viitor, se va putea vorbi de o relansare a pieţei construcţiilor.

Sperăm ca odată cu 2011, intrând în vigoare aceste prevederi care să aducă finanţare, să putem vorbi de o relansare a acestui domeniu, a spus Udrea referindu-se la parteneriatele public-private care urmează să fie lansate de minister anul viitor atât pentru construcţia de locuinţe cât şi pentru cea de drumuri, apă şi canalizare.

În acest an, piaţa construcţiilor ar putea scădea cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euro în 2009, când de asemenea a fost consemnat un declin.

Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO susţine că piaţa construcţiilor a fost sprijinită în acest an în principal de lucrările de reparaţii, situaţie care va fi valabilă şi anul viitor, când ar putea fi atins punctul critic de minus în acest domeniu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite