Ministrul Justiţiei a trimis inspectorii la Penitenciarul Poarta Albă, puşcăria în care Cristi Borcea era favorizat de gardieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectori din cadrul Corpului de Control al Ministrului aparţinând Ministerului Justiţiei efectuează începând de astăzi, 29 ianuarie 2016, o acţiune de control la Penitenciarul Poarta Albă, în baza unui ordin al ministrului Justiţiei, Raluca Prună.


“Acţiunea de control are ca obiective principale verificarea modului de respectare a drepturilor şi libertăţilor persoanelor private de libertate precum şi a oricăror altor încălcări ale dispoziţiilor legale dacă aceasta rezultă pe parcursul controlului. Rezultatele controlului şi măsurile dispuse vor fi comunicate public”, se arată într-un comunicat al MJ.

Cazul Cristi Borcea

Ziarul Adevărul a  scris săptămâna aceasta un articol despre acest penitencir.  Scurtarea pedepselor pentru cărţile scrise în spatele gratiilor nu a fost singurul privilegiu nemeritat acordat de funcţionarii statului VIP-urilor aflate în puşcărie. Cei care au fost vedete în libertate şi-au păstrat acest stat şi în spatele gratiilor.
Condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor“, Cristian Borcea a trăit la Penitenciarul Poarta Albă la fel ca în vila din Pipera. Asta cu complicitatea personalului închisorii. O arată un raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
În document se scrie negru pe alb că deţinutul a beneficiat de un regim privilegiat din partea şefilor închisorii, regim inimaginabil pentru puşcăriaşii de rând.
Cu toate acestea, sancţiunile aplicate în acest caz au fost neverosimil de blânde. Directorii au plătit cu funcţia, dar au rămas în continuare în sistem.
 

Aveau intrările făcute

Cristian Borcea avea „intrările“ făcute la Penitenciarul Poarta Albă cu mult înainte să fie încarcerat aici. Astfel, şeful de la Dinamo a premeditat totul. Anticipând că va primi o pedeapsă cu executare, Borcea s-a grăbit să-şi ia viză de flotant la Constanţa. Aceeaşi manevră au făcut-o şi fraţii Giovani şi Victor Becali, condamnaţi şi ei în dosarul Transferurilor.
Aşa că, după pronunţarea sentinţei, cei trei au fost săltaţi de poliţişti de la noile domicilii şi încarceraţi la Poarta Albă. Odată ajuns aici, lui Borcea nu i-a lipsit aproape nimic din ce avea în libertate.


Articolul poate fi citit aici "Puşcărie de vis pentru Cristi Borcea: gardienii i-au devenit slugi personale, celulă mobilată şi post telefonic privat"
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite