Ministrul Apărării Naţionale, în vizită la militarii români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor a discutat cu militarii români despre nevoile lor, despre misiuni şi activităţile desfăşurate de forţele române în bazele militare din Afganistan, precum şi despre planurile Armatei pentru anul 2018  FOTO MApN
Mihai Fifor a discutat cu militarii români despre nevoile lor, despre misiuni şi activităţile desfăşurate de forţele române în bazele militare din Afganistan, precum şi despre planurile Armatei pentru anul 2018  FOTO MApN

Ministrul Aprării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, i-a vizitat pe militarii români din Kandahar.

Delegaţia a participat la un briefing de informare privind misiunile şi activităţile desfăşurate de către forţele române dislocate în bazele militare din Afganistan, a vizitat facilităţile din baza din Kandahar, a asistat la o prezentare de tehnică, armament şi echipamente militare şi a luat masa împreună cu militari din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, Elementul Naţional de Sprijin Românesc, precum şi cu cei care execută misiuni în cadrul comandamentului multinaţional Train Advice Assist Command and South (TAAC-S).

De asemenea, au avut loc o serie de întâlniri oficiale cu generalul-locotenent Richard Cripwell, locţiitorul  comandantului misiunii Resolute Support, cu generalul de brigadă John W. Lathrop, comandantul Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud (TAAC-South), şi o videoconferinţă cu generalul-maior James B. Linder, comandantul Comandamentului Componentei NATO de Operaţii Speciale din Afganistan (NSOCC-A).

Mihai Fifor scrie pe pagina sa de Facebook că a discutat cu militarii români despre nevoile lor, despre misiuni şi activităţile desfăşurate de forţele române în bazele militare din Afganistan, precum şi despre planurile Armatei pentru anul 2018.

„Sper să fi reuşit să le fi alinat dorul de copii, de familie şi să îi fi motivat pentru misiunile ce vor veni în noul an. Vă sunt recunoscător pentru tot ceea ce faceţi. Cuvintele sunt mult prea sărace pentru a vă mulţumi, dumneavoastră şi tuturor celor cei dragi, care vă sunt mereu aproape în dificila misiune pe care o desfăşuraţi”, le-a transmis Fifor militarilor. 

În 27 de ani, militarii români au ocupat peste 60.000 de funcţii în misiuni şi operaţii internaţionale

Toate structurile luptătoare ale Armatei României au experienţa teatrelor de operaţii. În ultimii 27 de ani, militarii români au ocupat peste 60.000 de funcţii în misiuni şi operaţii internaţionale, din care 23.000 doar în Afganistan.

Misiunile Armatei României au evoluat de la simplu la complex, de la misiuni individuale cu observatori la misiuni cu contingente de peste 2.000 de militari, de la misiuni de asistenţă medicală la misiuni de tip contrainsurgenţă şi ulterior la misiuni de instruire şi asistenţă instituţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite