Ministerul Educaţiei a vopsit în albastru sălile clădirii monument istoric în care îşi are sediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pereţii de la Ministerul Educaţiei au devenit albăstrii într-un weekend.


Angajaţii de la ministerul Educaţiei s-au trezit luni dimineaţa că muncesc într-o clădire cu săli zugrăvite în altă culoare decât cea pe care o ştiau vineri, când au plecat în weekend.


La etajul I şi parterul clădirii din strada General Berthelot nr 28- 30, sălile au fost zugrăvite într-un ritm alert într-o culoare care îţi ia ochii de cum urci scările.


Surse din Ministerul Educaţiei susţin că decizia de a vopsi pereţii în albastru a fost luată din partea uneia dintre consilierele ministrului Educaţiei. Aceleaşi surse mai spun că firma care a executat lucrarea a făcut şi lucrările de reparaţie a acoperişului.


Totul s-a întâmplat când Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, era plecat în Franţa,  la familia sa.

image

UPDATE: Întrebat despre zugrăvirea sălilor de la minister, Daniel Funeriu a declarat că sunt lucruri mult mai importante de care se cocupă.

"La minister s-au făcut o serie de lucrări pentru repararea acoperişului deasupra sălilor unde stăteau calculatoarele şi cu ocazia asta am zugrăvit şi sălile", a spus Funeriu. Chiar dacă nu ştie suma exactă, ministrul apreciază că întreaga lucrare a costat 6.000-7.000 de euro. "Albastrul de pe pereţi este o alegere ca oricare alta, pe care am făcut-o împreună cu consilierii de la cabinet. Ne-am uitat pe o paletă de culori şi am decis mai multă lume. Eu cred că atunci când reprezinţi România trebuie să o faci cu demnitate şi onoare. Şi să faci lucrul ăsta şi când primeşti oaspeţi", şi-a justificat Funeriu decizia de a zugrăvi pereţii.

image

În plus, au schimbat şi 20 de metri pătraţi de mochetă, care va avea tot culoarea albastră.

Daniel Funeriu a mai precizat că, de fapt, Ministerul Educaţiei a făcut economii în valoare de 142.000 de lei, în perioada ianuarie-iulie 2010, când schema de personal de la cabinetul său a fost ocupată în proporţie de 50-60%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite