Militarii în rezervă au ieşit în stradă. Ce restricţii rutiere sunt în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii în rezervă au ieşit să protesteze şi la sfârşitul lui 2018, la 28 decembrie. FOTO Mediafax
Militarii în rezervă au ieşit să protesteze şi la sfârşitul lui 2018, la 28 decembrie. FOTO Mediafax

Peste o mie de militari în rezervă au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei faţă de modificarea bazei de calcul pentru pensiile militare, fiind nemulţumiţi, totodată, de faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au plecat la Iaşi pentru a sărbători Mica Unire. În zona Pieţei Victoriei, traficul rutier a fost restricţionat în intervalul 11.00 - 18.00.

UPDATE „Soldaţii noştri s-au săturat să moară pe un salariu minim““, le-a spus celor prezenţi Mircea Dogaru, subliniind faptul că decizia Guvernului de diminua pensiile militare e o măsură nedreaptă faţă de oamenii care au apărat şi apără România. După discursul ţinut de Dogaru, protestarii au început să plece. 

UPDATE 13.00 Aproximativ 1.500 de protestatari erau strânşi în faţa Guvernului lîn jurul orei 13, potrivit Digi24.  

UPDATE 11.00 În jur de 1.000 de oameni sunt în faţa Guvernului strânşi,  potrivit Digi24, însă organizatorii speră să vină peste 20.000 de persoane. Manifestanţii  sunt nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică modul în care vor fi calculate pensiile militarilor. Aceştia susţin că prin această nouă metodă de calcul, veniturile lor vor fi diminuate. Există în jur de 80.000 de pensionari militari afectaţi de măsuri, potrivit organizatorilor 

Cu toate că era anunţat ca un protest faţă de faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş merg la Iaşi să celebreze Mica Unire, nu în Capitală, cei veniţi în faţa Guvernului îşi exprimă nemulţumirea faţă de pensiile militare, precum şi faţă de problema cotelor de refugiaţi repartizate României 


„Marea Adunare Populara a Societătii civile organizate (CNSC), convocată de SCMD, se va desfăşura duminică, 24 ianuarie 2016, la Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Ea va începe la ora 11.00 şi se va încheia atunci când vom primi raspunsul din partea Preşedintelui României, la lista de revendicări prezentate domniei sale de delegaţii noştri de la Iaşi (...) Actualul Preşedinte şi actualul Premier, deşi au fost atenţionati de SCMD-CNSC să nu cadă în această capcană, au fost sfătuiţi de binevoitori sau inculţi să se ducă la Iaşi. Ca şi astăzi, Iaşiul gemea, în 1859, de agenţi de influenţă ruşi, potrivnici unităţii şi devenirii româneşti. Drept care,  bătălia s-a dat pe 24 ianuarie 1859, exclusiv la Bucureşti. Am transmis tuturor membrilor şi aliaţilor noştri din Iaşi, rugamintea de a veghea ca manifestaţia să nu fie transformată, prin acţiunea profesionistă a agenţilor de influenţă ruso-europeni, în altceva, aşa cum s-a intamplat la Bucuresti, în noiembrie 2014 şi în noiembrie 2015.   

Manifestaţia de la Bucuresti se doreşte a fi un omagiu adus celor 30.000 de membri ai societăţii civile româneşti care, pe 24 ianuarie 1859,  la ora 11.00, au înfrânt voinţa Europei politice şi au deschis drumul spre Unire, impunând dubla alegere a lui Al.I. Cuza“, se arată în apelul lansat de Dogaru. 

Traficul rutier va fi restricţionat între orele 11.00 şi 18.00, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc un protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.  Jandarmeria Capitalei anunţă restricţionarea traficului rutier pe Şos.Kiseleff, între străzile Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei încă de la ora 7.30.

În Piaţa Victoriei, se va circula pe două benzi de mers, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu. Pe sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia strada Buzeşti – Şoseaua Nicolae Titulescu, către Calea Victoriei, respectiv către bulevardul Lascăr Catargiu, traficul va fi închis până la ora 18.00. Pe strada Paris, traficul va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor, iar pe Iancu de Hunedoara traficul rutier va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor, potrivit rfi.ro

Ca rute alternativă, Brigada Rutieră recomandă bulevardul Aviatorilor - bulevardul Beijing - strada Nicolae Caramfil - bulevardul Aerogării - DN1 şi bulevardul Ion Mihalache - bulevardul Mareşal Averescu - bulevardul Mărăşti - Piaţa Montreal - DN1.

Organizatorii au anunţat că la miting vor participa aproximativ 25.000 de persoane.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite