Miliarde de lei, salvate de vasluienii care muncesc în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unui venit minim garantat prin lege celor fără niciun venit.Din cei peste 600 de locuitori ai comunei Muntenii de Sus, plecaţi la muncă în Spania şi Italia, ca şi în alte state din Occident,

unui venit minim garantat prin lege celor fără niciun venit.
Din cei peste 600 de locuitori ai comunei Muntenii de Sus, plecaţi la muncă în Spania şi Italia, ca şi în alte state din Occident, circa 400 ar fi trebuit să primească ajutoare sociale, ca urmare a aplicării prevederilor legale prin care s-a stabilit că persoanelor fără niciun loc de muncă li se asigură totuşi un venit minim garantat. Primarul comunei, Vasile Anton, spune că, prin plecarea oamenilor la muncă în străinătate, judeţul a fost scutit să aloce câteva miliarde de lei. "Foarte mulţi dintre cei care au pornit pe drumurile Europei nu ar fi avut cu ce să trăiască decent acasă. Unii au foarte puţin teren agricol, alţii deloc. Până în urmă cu câţiva ani, cei mai mulţi se zbăteau în sărăcie. Acum, se reîntorc acasă cu maşini, îşi construiesc case, nu neapărat ca în Ardeal, dar frumoase. Îmbucurător este că, din cele peste 400 de dosare pentru ajutor social, în prezent, Primăria Muntenii de Sus mai are înregistrate doar 14, din care şase sunt depuse de familii care nu pot munci", a mai adăugat Vasile Anton.
Ceea ce-l interesează pe primar este ca "stranierii" - cei care doresc, fireşte - să se reîntoarcă în comună şi să devină fermieri şi oameni de afaceri, astfel încât zona să prospere.

Familii întregi, plecate în Spania
Primarul spune că din Muntenii de Sus, familii întregi, formate chiar din cinci-şase persoane, sunt plecate la muncă în Spania. Vasluienii muncesc în construcţii şi câştigă foarte bine, peste 1.200 de euro pe lună. Când vin în concediu se apucă de treabă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite