Percheziţii în Bucureşti, trei localităţi şi Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii acţionau prin metoda „accidentul”
Suspecţii acţionau prin metoda „accidentul”

Zeci de poliţişti participă, joi dimineaţă, la mai multe percheziţii în Bucureşti, Chiajna şi în localităţile prahovene Bărcăneşti şi Dumbrava, dar şi în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”, prejudiciul fiind estimat la 30.000 de lei.

Până în prezent, în acest dosar poliţiştii au identificat zece părţi vătămate şi au stabilit un prejudiciu de 30.000 de lei.

Anchetatorii urmează să ridice mai multe persoane care vor fi duse pentru audieri la Parchetul Judecătoriei Ploieşti.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai folosite metode de înşelăciune din ultima perioadă, iar în cele mai multe dintre situaţii cei care sunt înşelaţi sunt bătrânii.

Victimele infractorilor primeau un telefon prin care apelantul spunea că este fiul sau fiica şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma căruia trebuie să despăgubească victima accidentului şi să plătească avocatul. Infractorii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat şi să trimită urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

Poliţiştii au descoperit că autorii unor astfel de înşelăciuni acţionau chiar şi din penitenciar.

Anul trecut, o femeie din oraşul prahovean Breaza a fost înşelată cu 10.000 de euro prin metoda „accidentul”. Astfel, o persoană necunoscută a sunat-o pe femeie şi i-a spus că este ful său din Franţa şi că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani. 

Femeia a trimis cei 10.000 de euro în patru tranşe. La fiecare transfer angajaţii băncilor i-au spus femeii că ar putea fi victima unei înşelăciuni, însă acesta a insistat să trimită banii. Ulterior, femeia şi-a sunat fiul în Franţa, iar acesta i-a spus că nu a fost implicat în niciun accident şi că nu el i-a cerut bani.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Poliţiştii caută un escroc care a încercat să profite de naivitatea unei vârstnice

O femeie în vârstă de 73 de ani a reclamat la Poliţie faptul că un necunoscut a încercat să o înşele cu suma de 3.000 de lei. Escrocul a contactat-o pe vârstnică la telefon şi i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier.

Fals avocat, dat pe mâna poliţiei de un bătrân ademenit cu metoda „accidentul”

Acesta a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune.

O nouă victimă a şarlatanilor prin metoda "accidentul"

Un tânăr de 23 de ani din Focşani, autorul unei escrocherii prin metoda „evenimentul rutier” la Buzău, a fost reţinut ieri de poliţişti. Acesta a înşelat luna trecută o buzoiancă de 78 de ani cu suma de 2.000 de lei, după ce s-a dus la uşa acesteia şi i-a spus că a fost trimis de avocatul fiului său, pentru a lua banii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite