Mesajul Patriarhului Daniel, la sfârşitul slujbei de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului: Este totuşi mică, în raport cu populaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au oficiat, duminică, Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La finalul acesteia, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj celor prezenţi.

Mesajul Patriarhului Daniel:

„Cu ajutorul Lui Dumnezeu, am sfinţit Altarul acestei Catedrale numită a Mântuirii Neamului. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi ne vor ajuta în continuare pentru că, aşa cum se vede, mai sunt lucrări pentru terminarea turlei, apoi pictarea bisericii în mozaic. Sperăm ca peste 3 ani să revenim la sfinţirea picturii în această Catedrală,. 

E mai multă răcoare decât ne-am aşteptat. Cei care nu pot urma şi sfânta Liturghie pentru că au alt program sau nu mai pot rezista sunt liberi să se retragă şi revin la sfârşit, când toţi cei prezenţi se vor închina în altar, până joi, inclusiv, toţi credincioşii, bărbaţi şi femei, vor putea intra în Altar, cerând ajutor pentru împliinirea dorinţelor de bine.

Vă felicităm pe cei care aţi venit şi ne bucurăm că putem măsura în mod mai realist câte persoane încap în catedrală fiind aşezate pe scaun. Avem loc pentru 3.000 de scaune. Când toţi stau in picioare, încap 5.000. Catedrala este totuşi mică, în raport cu populaţia, cu cei care stau afară. Totdeauna ea va fi neîncăpătoare. Vara vom putea săvârşi slujbe şi afară“. 

În interiorul lăcaşului de cult au intrat doar invitaţii oficiali, iar credincioşii stau pe esplanada din faţa Catedralei şi vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. La finalul Liturghiei, toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât duminică, după ceremonia de sfinţire şi după Liturghie, cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfinţirii”), având posibilitatea să se închine în Altar. 

Sfânta Liturghie de la Catedrala Naţională:

Viorica Dăncilă participă la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Ce alţi politicieni mai sunt prezenţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite