Meniu în Deltă: pește din import

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii de restaurante preferă să cumpere produsele din pescării sau din hypermarketuri
Patronii de restaurante preferă să cumpere produsele din pescării sau din hypermarketuri

Patronii de restaurante preferă să cumpere produsele din pescării sau din hypermarketuri, pentru că pescarii nu dau facturi şi nu pot livra constant cantitatea de produse cerută.

La Sulina, într-un restaurant din Delta Dunării, turiştilor li se oferă icre de ştiucă.

Pangasiusul vietnamez a învins şalăul românesc

Puţini ştiu însă că acestea sunt aduse din Finlanda şi că sunt cumpărate de la un engrosist tulcean.

„La preţ nu este mare diferenţă. Cam un milion şi jumătate costă şi cele româneşti, şi cele finlandeze. Dar cele din import se găsesc tot timpul la furnizor, cu acte şi certificate", spune Sorin Şolotchin, patronul restaurantului.

El susţine că pe cele româneşti trebuie le să cumpere „la negru" de la pescari. Iar aceştia nu au marfă în mod constant.

Restaurantele au probleme cu procurarea peştelui atunci când trebuie să organizeze mese mari, cum sunt nunţile sau botezurile.

„Nu ai de unde să cumperi zeci de kilograme de file de şalău, aşa că localurile s-au reprofilat pe file de pangasius, un peşte importat din Vietnam", spune Dan Drăgan, bucătarul şef al unui restaurant tulcean. Peştele de imoprt este şi mult mai ieftin.

Şalăul ajunge la 25 de lei, în timp ce pangasiusul costă sub 10 lei kilogramul. „Acesta se foloseşte mai ales la nunţi. În meniu e trecut şalău pane şi în farfurie este pangasius vietnamez ", adaugă bucătarul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite