Percheziţii la comercianţi online de steroizi şi hormoni contrafăcuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece site-uri au fost identificate FOTO Shutterstock
Zece site-uri au fost identificate FOTO Shutterstock

Poliţiştii efectuează, marţi, percheziţii la persoane bănuite că ar fi făcut comerţ cu medicamente contrafăcute. Suspecţii ar fi prejudiciat statul cu 300.000 de euro, arată  anchetatorii. Cinci persoane vor fi duse la audieri.

„La data de 14 iunie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate", informează marţi un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2016, bănuiţii ar fi înfiinţat zece site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din Spania, Italia, Belgia, Germania şi Anglia, o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni şi altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului.

Potrivit Poliţiei Române, produsele care erau comercializate pe Internet se vând strict în unităţile farmaceutice, nu prin intermediul unor site-uri. „Din activitatea infracţională, s-ar fi obţinut venituri de peste 1 milion de euro, prejudiciul cauzat statului fiind de 300.000 de euro”, se arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite