Mărturia mamei care şi-a pierdut copilul după o intervenţie de rutină într-o clinică privată: „Doctoriţelor de gardă le tremurau mâinile, nu ştiau ce să facă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO PRO TV
FOTO PRO TV

Sfâşiată de durere, Andreea Duţă, mama copilului de un an şi 10 luni care a murit în urma unei intervenţii de rutină făcută la un spital privat din Capitală, speră ca ancheta procurorilor să facă lumină în acest caz iar cei vinovaţi să plătească pentru decesul micuţului Ştefan.

Mama în vârstă de 36 de ani a povestit, pentru „Adevărul”, că a optat să-şi opereze copilul în clinica privată de frica infecţiilor intraspitaliceşti din spitalele de stat. Au ajuns sâmbătă la clinica privată şi, la scurt timp de la internare, Ştefan a ajuns pe masa de operaţie. Medicul chirurg care l-a operat, care îşi desfăşoară activitatea şi în Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, nu i-a vorbit mamei de riscuri, susţine femeia. „A spus că este doar o intervenţie de rutină”, a mărturisit tânăra.

În jur de ora 13.00, chirurgul a ieşit din operaţie şi le-a transmis părinţilor că totul este în regulă. „Copilul era somnolent, am tot întrebat de ce doarme şi de ce nu îşi revine din anestezie. Mi-au spus că totul e normal, să stau liniştită, că aşa îşi revin ei mai greu. Anestezista spunea că i-a dat chiar o doză mai mare de anestezic şi că acesta ar fi motivul pentru care încă e somnoros. Ştefan a mai făcut o intervenţie, într-o altă clinică privată, în ianuarie, şi se trezise mai devreme. După ce am semnalat noi că ceva nu e în regulă, au venit toţi medicii. Noaptea, copilului i s-a făcut rău”, spune Andreea Duţă. 

Mama: „Doctoriţelor de gardă le tremurau mâinile”

Şi-a luat în braţe copilul şi a fugit cu el la camera asistentelor. „Atunci a început haosul. Nu ştiau să folosească oxigenul, nu-şi găseau echipamentele, nu-şi găseau aparatele, doctoriţelor de gardă le tremurau mâinile. Habar nu aveau ce să facă, în loc să înceapă manevrele de resuscitare, a durat minute în şir şi atunci noi am sunat la SMURD. Şi a venit SMURD-ul. Dar ce să mai facă? Am sunat la ei când observat haosul şi că nu ştiu să aplice procedurile de resuscitare, le tremurau mâinile, a fost cumplit. Atunci am intrat în panică şi ne-am dat seama că nu sunt capabili să gestioneze bine un caz. Iar acolo era copilul nostru”, a mărturisit Andreea. 

„Am solicitat să vorbesc cu cineva din conducere şi nu a venit nimeni. După ce a murit Ştefan, am sunat la 112 şi am sesizat decesul. Toate autorităţile îşi bat joc de noi”, a povestit femeia, care crede că probe importante s-au pierdut din moment ce cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor târziu. 

Au solicitat banii de operaţie înapoi, după ce un reprezentant al spitalului i-a sunat pe părinţi, la două zile de la producerea decesului, susţine Andreea Duţă. „Vreau ca toată lumea să plătească după cum a greşit, vreau ca oamenii care omoară copii să nu mai poată opera, asta îmi doresc”, a completat tânăra.

Pe aceeaşi temă: 

Copil mort după o operaţie simplă la un spital privat. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă. Ministerul Sănătăţii face verificări. Reacţia SANADOR

Ministerul Sănătăţii face verificări la spitalul privat unde un copil a murit după ce a fost operat de hernie inghinală. Ar putea fi sesizat şi Colegiul Medicilor

Reacţia SANADOR, după ce un copil a murit în spitalul său în urma unei operaţii simple

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite