Mărfuri de peste un milion de lei, blocate de poliţişti după controale rutiere şi în centre comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor controale pentru combaterea fraudelor şi evaziunii fiscale efecutate joi şi vineri, poliţiştii au confiscat 100 de tone de carne de pui şi 19 tone de fructe, în valoare totală de peste un milion de lei. În plus, autorităţile au întocmit cinci dosare penale pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Joi şi vineri, poliţiştii au instituit filtre rutiere în cinci zone de acces în Bucureşti, verificând TIR-urile care transportau produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, au verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri.

În timpul acţiunii, au fost verificate 131 de TIR-uri care transportau mărfuri provenite din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, dar şi trei centre comerciale din Bucureşti. În plus, poliţiştii au verificat şi trei centre comerciale din Capitală, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata T.V.A.-ului intracomunitar.

În urma controalelor, au fost indisponibilizate patru autotrenuri care transportau peste 100 de tone de carne de pui şi produse congelate şi un autotren care transporta 19 tone de fructe – struguri şi pepeni.

De asemenea, pentru şapte autotrenuri încărcate cu produse congelate, sunt continuate verificările faţă de reprezentanţii firmelor. Aceştia sunt cercetaţi în cadrul a cinci dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Poliţiei Capitalei au acţionat echipe mobile de poliţişti, care au preluat informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite