VIDEO Managerul Spitalului Malaxa, demis de Primăria Capitalei. Procurorii DNA au descins în unitatea sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Secureanu FOTO Facebook
Florin Secureanu FOTO Facebook

Scandal uriaş la Spitalul „Nicolae Malaxa“, din Capitală, unde managerul Florin Secureanu a fost demis marţi pentru comportamentul său suburban faţă de subalterni. În plus, procurorii DNA verifică legalitatea modului în care s-au făcut cheltuielile la unitatea medicală.

Asta după ce presa a publicat o serie de înregistrări audio şi documente în care şeful spitalului Malaxa îşi umileşte angajaţii, înjurându-i şi tratându-i cu dispreţ, pentru că aceştia nu ar mai fi acceptat să mai acopere ilegalităţile făcute de manager. Mai exact, aceştia ar fi aflat că Secureanu ar fi scos bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

În urma scandalului, primarul Gabriela Firea a anunţat, marţi, că Florin Secureanu a fost demis. În acelaşi timp, în spital şi-au făcut apariţia procurorii DNA.
„Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc să iau legătura cu domnul manager şi pur şi simplu se ascunde atât de reprezentanţii primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitală“, a afirmat primarul general.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a arătat că în spitalele de stat trebuie să existe un alt tip de manageri, situaţia de la Spitalul Malaxa fiind emblematică în acest sens. „Trebuie să avem un alt tip de manageri în spitale. Problemele pe care le întâmpinăm noi şi care sunt publice se referă mai ales la spitalele de stat, iar exemplul de la Malaxa este emblematic. Ce facem noi este să trimitem Corpul de control pentru a investiga probleme semnalate“, a spus ministrul Vlad Voiculescu.

Managerii de spitale, ca pe propria lor moşie

Preşedintele Alianţei Medicilor, doctorul Bogdan Tănase, susţine că situaţia de la Spitalul Malaxa, în care medicii sunt umiliţi de manager, nu este singulară. „Managerul se crede un vătaf peste sclavi. Aşa e în toată România. Peste tot sunt oameni hărţuiţi de aceşti oameni care consideră că se află pe propria lor moşie şi care nu ţin cont că subalternii lor au terminat o facultate“, a explicat chirurgul pentru „Adevărul“, arătând că inclusiv studenţii sunt jigniţi de conferenţiari şi profesori universitari. „Nu avem niciun organism care să îi controleze şi care să îi oprească de la aceste abuzuri. Colegiul Medicilor din România nu va spune niciodată nimic, e un organism pur decorativ în astfel de situaţii“, a completat Bogdan Tănase.

Colegiul Medicilor din România se va autosesiza

În replică, doctorul Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a arătat că se va autosesiza în cazul doctorului Spătaru, fost manager la Spitalul Malaxa. „Un astfel de limbaj are un efect negativ asupra tuturor celor care lucrează cu un asemenea medic. Legat de faptele administrative doar un judecător poate să îşi dea cu părerea referitor la ele. Însă, pe parte medicală, Colegiul Medicilor Bucureşti ar trebui să se autosesizeze, având în vedere că acolo este membru medicul respectiv. Doar în cazul în care se dă un verdict definitiv, care presupune excluderea din profesie, noi suntem obligaţi să ţinem cont de el“, a notat Borcean.

Managerul Secureanu a ajuns la violenţă şi ameninţări fizice: "Bă, cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două" from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite