Liviu Dragnea contestă începerea procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, contestă începerea procesului în care DNA îl acuză de că ar fi protejat două angajate de la Protecţia Copilului Teleorman, care ar fi muncit şi pentru PSD Teleorman.

Dragnea este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC), să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru că pesedistele nu au dat nicio zi pe la birou în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii. Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile care i se aduc, Dragnea riscă până la 10 ani de închisoare.

Apărarea şefului PSD

În faza de Cameră Preliminară, avocaţii lui Dragnea au susţinut că cele două infracţiuni pentru care va fi judecat nu sunt descrise în rechizitoriu. Şeful PSD era nemulţumit că ar fi fost acuzat pe nedrept că ar fi determinat-o pe Floarea Alesu, fosta directoare a DGASPC Teleorman, să semneze actele de angajare a secretarelor PSD, iar în rechizitoriu nu ar fi existat probe care să susţină acuzaţia.

De asemenea, avocaţii lui Dragnea au mai arătat că din rechizitoriul DNA nu rezultă ce înscris oficial ar fi falsificat Floarea Alesu la instigarea şefului PSD.

Declaraţia Floarei Alesu, decisivă

Procurorii DNA au arătat Curţii Supreme că Floarea Alesu a explicat în detaliu la DNA că de angajarea celor două secretare din PSD, la DGASPC,  s-a ocupat chiar Liviu Dragnea. „Atât Stoica Anisa Niculina, cât şi Botorogeanu Adriana mi-au spus că, de către preşedintele PSD Teleorman care era şi preşedintele CJ Teleorman la acea perioadă (Dragnea Liviu Nicolae), li s-a spus că vor fi angajate pe diferite funcţii la DGASPC Teleorman însă vor lucra în fapt la sediul PSD Teleorman până la data la care se va reuşi angajarea lor definitiv în cadrul organizaţiei PSD Teleorman”, a explicat Alesu.

Liviu Dragnea a luat hotărârea să fiu angajată în funcţia de referent în cadrul DGASPC Teleorman Anisia Niculina Stoica

Mai mult, fosta şefă a DGASPC Teleorman a avut o discuţie şi cu Liviu Dragnea, despre faptul că cele două membre PSD nu dau pe la serviciu. „Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, arată Floarea Alesu.

Fosta directoare a mai explicat că Serviciul Secretariat, unde erau angajate cele două PSD-iste, ar fi fost înfiinţat la ordinul lui şefului PSD. „Domnul preşedinte Liviu Dragnea fost informat de către mine, că nu se prezentau la serviciu, acestea desfăşurăndu-şi activitatea la sediul judeţean PSD",a  concluzionat fosta directoare. Potrivit procurorilor DNA, declaraţiile date de Floarea Alesu sunt confirmate de peste 10 martori, foşti angajaţi sau şefi din DGASPC, inclusiv de cele două secretare PSD,  dar şi de mai multe acte emise de DGASPC.

Instigarea la fals

Procurorul DNA a punctat în faţa Curţii Supreme, un alt detaliu: „Materialul probator a relevat faptul că inculpata Alesu Floarea şi-a încălcat atribuţiile de serviciu constând în menţinerea în funcţie a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina ca şi angajate ale DGASPC Teleorman, activitate infracţională ce a presupus şi falsificarea unor înscrisurile oficiale în discuţie, la diverse intervale de timp, dar toate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale”.

În esenţă era vorba de fişe de evaluare a performanţelor profesionale, promovarea pe diferite trepte de referent sau diverse dispoziţii interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite