Legea Munţilor Apuseni, bună pentru oameni, proastă pentru bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea Munţilor Apuseni, ale cărei prevederi se aplică în cazul localităţilor situate în această zonă, reduce la jumătate valoarea impozitelor plătite de populaţie către bugetele locale,

Legea Munţilor Apuseni, ale cărei prevederi se aplică în cazul localităţilor situate în această zonă, reduce la jumătate valoarea impozitelor plătite de populaţie către bugetele locale, dar nu prevede nicio compensare a sumelor lipsă din alte surse de finanţare.
În cazul oraşului Brad, unde se aplică prevederile legii menţionate, sumele colectate la bugetul local sunt mai mici cu două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), în fiecare an, a declarat ieri primarul localităţii, Florin Cazacu. "Legea este bună, dar numai pe jumătate. Pentru cetăţeni este o mare facilitate, mai ales că majoritatea au venituri reduse. Mă bucur pentru că oamenii plătesc taxe mai mici. Pe de altă parte, bugetul local este afectat pentru că avem nevoie de bani pentru diferite lucrări în oraş", se plânge primarul. De exemplu, pentru lucrările de infrastructură au ras doar 700.000 lei (7 miliarde lei vechi), deşi fondurile necesare ar fi fost de câteva ori mai mari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite