Legal, la muncă în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un birou pentru informarea şi ajutarea românilor care muncesc fără contracte în Italia, dar şi pentru cei care doresc să lucreze legal în această ţară se va deschide la Timişoara în prima

Un birou pentru informarea şi ajutarea românilor care muncesc fără contracte în Italia, dar şi pentru cei care doresc să lucreze legal în această ţară se va deschide la Timişoara în prima zi a lunii aprilie.
Biroul va funcţiona la sediul UJCNSLR Frăţia, de pe strada Dr. Liviu Gabor numărul 4. Informaţiile vor fi oferite gratuit de specialişti români, în colaborare cu reprezentanţi ai sindicatului Confederaţiei Generale a Muncii (CGIL) din Italia, regiunea Venetto, unul dintre cele mai vechi sindicate din această ţară. "Cei mai mulţi imigranţi clandestini din regiunea Venetto sunt români. Foarte mulţi speră că vor obţine curând un contract legal, dar realitatea nu este aşa. Ei rămân clandestini în Italia ani de zile, fără asistenţă medicală, fără dreptul de a-şi închiria o locuinţă şi, mai ales, hăituiţi de poliţie. Cei mai mulţi români care pleacă în aceste condiţii nu ştiu ce-i aşteaptă în Italia. Noi încercăm să-i ajutăm, să ştie cui să se adreseze", a declarat, ieri, la Timişoara, Angela Tiboni, unul dintre liderii Confederaţiei Generale a Muncii din Italia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite