Justiţia craioveană, maşina de spălat infractori

Justiţia craioveană, maşina de spălat infractori

Cosmin Drăgan ar putea fi judecat de magistraţii bucureşteni dacă procesul va fi strămutat din Craiova

Cazul bătăuşului din BMW a readus în atenţia publică hibele sistemului judiciar din Oltenia, care albeşte dosarele penale ale interlopilor. În ultimii ani, judecătorii din Bănie au redat libertatea unor indivizi deosebit de periculoşi. Astfel, tribunalele craiovene au devenit preferatele infractorilor din toată ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Infractorii sunt privilegiaţi în Craiova. De-aia ajung mulţi oameni să-şi facă singuri dreptate. Mă aştept să-l acopere dacă are o situaţie bună şi relaţii la nivel înalt. Cu bani poţi cumpăra orice în România! Vreau să mut procesul la instanţa din Bucureşti şi sper ca acolo criminalul să primească ce merită", spunea Ionuţ Rentea, fiul pensionarului bătut cu bestialitate de un tânăr din Craiova. Lovit în faţa nepoatei, bătrânul a intrat în stop cardio-respirator.

Mama victimei ucigaşului cu Ferrari: “Şmecherul cu BMW este un Cocoană. Crede că viaţa unui om se poate cumpăra cu euro”

Nepoata bărbatului ucis de un şmecher cu BMW: „Tataie m-a apărat de omul rău“

Ucigaşul cu Ferrari a recunoscut crima

Un caz tipic pentru justiţia autohtonă

O tânără de 19 ani a fost omorâtă pe zebră de un şofer cu antecedente rutiere

Cosmin Drăgan (22 de ani) a pozat doar o zi în chip de inocent, declarând în instanţă că nu l-a lovit nici măcar cu o palmă pe om. Anchetatorii au dat ieri publicităţii imaginile surprinse de camerele de supraveghere aflate în zona în care a avut loc agresiunea.

Şochează furia cu care şoferul BMW-ului s-a năpustit asupra lui Pavel Rentea (62 de ani), un bunic ieşit la plimbare cu nepoata de doar şase ani. Înregistrarea video arată cum bărbatul este lovit cu pumnii de tânăr chiar în faţa fetiţei, din cauză că traversaseră prea încet strada. Pensionarul se ridică greu şi pleacă mai departe. Însă Drăgan se întoarce cu aceeaşi înverşunare şi îi mai aplică bătrânului câteva lovituri. Şi de data aceasta Pavel Rentea se ridică pentru câteva secunde, dar se prăbuşeşte la pământ, intrând într-un stop cardio-respirator care avea să-i fie fatal.

După gratii

Cosmin Drăgan se află în arestul Poliţiei Dolj, unde va rămâne pentru următoarele 27 de zile. Măsura a fost aplicată abia la şase zile de la tragedie, timp în care Drăgan a petrecut Paştele fără nicio remuşcare.

Tânărul este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi de disturbarea ordinii şi liniştii publice, nicidecum de lovituri cauzatoare de moarte. Şi acesta nu este însă primul caz în care justiţia îi eliberează pe infractori.

Iustin Covei, beizadeaua penală

Dosarele lui Iustin Covei (foto), 23 de ani, sunt cele mai dubioase cazuri instrumentate de justiţia din Bănie. Deşi poliţiştii i-au întocmit din 2003 încoace mai multe dosare penale pentru conducere fără permis, scandaluri cu bâte şi cuţite şi accidente rutiere, acesta nu a stat nici măcar o zi în arest.

În urma accidentelor provocate de „Prinţişorul" din Bănie, mai multe persoane au fost rănite, având nevoie de spitalizare, însă tânărul a scăpat basma curată de fiecare dată, chiar şi atunci când a sfidat oamenii legii, înjurând şi lovind un poliţist. Abia în septembrie 2009, acesta a fost reţinut pentru infracţiuni informatice şi clonări de carduri. A fost însă nevoie de o acţiune a DIICOT Bucureşti. De data aceasta, dosarul este judecat de magistraţii de la Curtea de Apel din Capitală.

Iustin Covei provine dintr-o familie de magistraţi, tatăl său fiind judecătorul Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, iar unchiul său, procurorul Gheorghe Covei, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Cazul „Dinu"

Anul trecut, la 25 iunie, Ionuţ Dinu (20 de ani) a împuşcat-o în cap cu arma de tir a tatălui său pe Alexandra Iancu (19 ani), o colegă de-a surorii sale. Victima a decedat la spital în ziua următoare.

Expertiza balistică a arătat că tânărul a împuşcat-o pe Alexandra cu intenţie directă. După numai două termene, completul de judecată condus de judecătorul Laurenţiu Anghel (foto) s-a pronunţat dispunând schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă. Tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare fiind eliberat în aceeaşi zi. Laurenţiu Anghel, judecător la Tribunalul Dolj, a mai lăsat în libertate nişte interlopi care s-au împuşcat pe străzile din Craiova.

Cazul „Gorbunov"

Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea asasinului moldovean Serghei Gorbunov. În urma jafului urmat de crimă săvârşit în urmă cu un an la Braşov, Consiliul Superior al Magistraturii a investigat eliberarea lui Gorbunov şi a constatat că acesta fusese eliberat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pe motiv că avea nevoie de o operaţie de glaucom.

Maria Nicola (foto), judecătoare la Tribunalul Dolj, a decis întreruperea detenţiei timp de trei luni, deşi raportul medico-legal nu recomanda neapărat eliberarea ca unică soluţie pentru boala de care suferea infractorul. Revocată de CSM, Maria Nicola a fost repusă în funcţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de alţi opt magistraţi doljeni.

Cazul „Cocoană"

Timişoreanul Adrian Cocoană l-a ucis pe Lucian Reja (28 de ani) în vara anului trecut, când a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea şi a intrat pe trotuar. Speriat de fapta sa, Cocoană a fugit de la locul accidentului. Iniţial, bărbatul a fost arestat şi ţinut după gratii de instanţele din Timişoara, însă avocaţii lui au obţinut strămutarea cauzei la Craiova, unde completul Bogdan Diaconescu (foto), de la Tribunalul Dolj, a dispus judecarea în libertate a „ucigaşului cu Ferrari".

Judecătorii au stabilit că individul nu este un pericol pentru ceilalţi. Cocoană era cunoscut în Timişoara ca fiind un şofer-problemă. Mai fusese amendat pentru provocare de scandal, după ce a înjurat un avocat pentru un loc de parcare.citeste totul despre: