Jurnal de guvern – Egalitate de Şanse de tip SRI

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Cazacu FOTO Inquam Photos
Ioana Cazacu FOTO Inquam Photos

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

Cât timp am fost consilierul lui Dacian, mi-am luat câteva smetii total aiurea de la doamna ministru. Am aflat mult mai târziu, spre sfârşitul mandatului meu, că datoram această plăcere unor şopârle desigur bine intenţionate ale doamnei Cazacu.

Prima întâlnire a decurs minunat şi profesional, aşa cum se făceau treburile la PSD. Mi-a spus rapid că ea e fina lui Ponta din prima căsătorie, fina lui Mihalache (mâna dreaptă a preşedintelui Iohannis) din a doua căsătorie şi că actualul socru este cel mai tare avocat din Bucureşti (avocatul lui Năstase şi Hayssam). 

Am fost un nesimţit şi am încălcat în mod grav protocolul. Nu am îngenuncheat, nu i-am pupat inelul, nu am oferit nici peşcheş, ci i-am cerut să îmi facă rapoarte de activitate. Am decis că este o persoană de maximă încredere, aşa că întâlnirile mele cu dumneaei au fost de atunci de fiecare dată în prezenţa altora.

A urmat o perioadă în care doamna a început să fie bântuită de boli din ce în ce mai grave, dar care se vindecau rapid în momentele unor posibile deplasări în străinătate. Repetat a dovedit resurse de tupeu incredibil şi a încercat să treacă peste interdicţia mea expresă de a se duce la evenimente în străinătate fără o explicaţie clară a câştigului României de pe urma prezenţei dânsei acolo şi aprobarea mea.

Am descoperit relativ rapid că, pe lângă pasiunea pentru diurne, femeia a fost dibace şi a cultivat un grup de ONG-uri destul de vocal, organizaţii care primeau fonduri de la ANES şi care îi erau foarte loiale, depinzând de fondurile primite.

Apoi am dat peste contractul de 38 de milioane de euro făcut cu SRI, contract halucinant de o mârlănie supremă tipică oamenilor PSD. Cei de la Rise au scris despre asta, aşa că măgăria despre tehnicienii în egalitate de şanse a devenit publică.

Ancheta lor, aici.

Doamna Cazacu avea un CV cel puţin dubios, la fel ca şeful ei de cabinet care o însoţea absolut peste tot. În plus, are şi un doctorat plagiat despre care au scris cei de la VICE. 

Articolul din VICE, aici.

Am reuşit cu mare chin şi după ce am primit multe ameninţări să o schimb. Am fost şocat de faptul că unele personalităţi publice, pe care le consideram serioase, m-au sunat să îşi expreme „dezamăgirea“. 

Doamna Cazacu ocupă în acest moment o ditamai funcţia plătită incredibil de nesimţit la ASF. ASF este, la fel ca BNR, exceptată de la legea salarizării, că doar doamna ministru nu a înnebunit să scadă salariul tatălui copilului ei, salariu care este de vreo patru ori mai mare decât al preşedintelui României.

Viorica Vasilica, regina guvernului neparalel, nelegat de servicii şi purtătoarea de cuvânt a lui Dragnea, vrea ca toate firmele cu mai mult de 50 de angajaţi să angajeze câte unul din oamenii antrenaţi de SRI – duşmanul ţărişoarei PSD-ALDE.

În plus, în progamul de guvernare mai avem 12 milioane de euro - bani alocaţi pentru tehnicienii în egalitate de şanse, care ar trebui folosiţi pentru a rezolva problemele reale. Sunt multe.

Situaţia femeilor în România, în special în ceea ce priveşte violenţa domestică, este o ruşine naţională. Acesta ar trebui să fie principalul obiectiv al guvernului şi al ANES şi nu proiecte inutile pentru tot felul de oportunişti abonaţi la banul public.

Avem, de asemenea, o mare, mare nevoie de o prezenţă crescută a femeilor în poziţii de decizie. Am scris şi voi mai scrie despre aceste subiecte. 

P.S. În mod concret, până în 2020, 70% din 1.680 de instituţii publice naţionale şi locale din România vor avea experţi sau tehnicieni în domeniul Egalităţii de Şanse. Pentru atingerea acestor obiective ambiţioase, România va organiza cursuri de formare pentru experţi şi tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse în întreaga ţară“ – se arată într-un comunicat ANES.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite