Judeţ cu judeţ: Consilierii locali din Suceava au interzis comercializarea produselor etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Liceului Teoretic cu clase I-XII din comuna Amărăştii de Jos au primit, ieri, cărţi din colecţiile Adevărul
Elevii Liceului Teoretic cu clase I-XII din comuna Amărăştii de Jos au primit, ieri, cărţi din colecţiile Adevărul

Primăria Baia Mare a trimis o notă grădiniţelor prin care anunţă că în grupul de colindători care va vizita instituţia trebuie să fie cel mult 20 de copii. Astăzi se deschide, la Sibiu, singurul Târg de Crăciun oficial din România.La Spitalul Judeţean Vaslui s-au născut, într-o singură noapte, 14 bebeluşi, record pentru ultimii zece ani.

ALBA. Sărbătorile Unirii încep din weekend la Alba Iulia. Concerte, competiţii sportive, un festival studenţesc şi unul al cercetaşilor sunt atracţiile pregătite de organizatori. Bugetul se ridică la 600.000 de lei.

ARAD. Primarul Gheorghe Falcă a filmat, din avion, viitoarea autostradă Arad-Timişoara şi şoseaua de centură. În filmul de 14 minute, edilul vrea să-i convingă pe arădeni că lucrările înaintează zilnic şi că sunt gata în proporţie de 30%.

ARGEŞ. Trei adolescenţi, cu vârste între 15 şi 17 ani, care au furat două maşini pentru a se plimba, au fost reţinuţi, după o urmărire ca-n filme pe străzile Piteştiului. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă pentru a-i opri pe hoţi.

BACĂU. Apă de 16 milioane de euro pentru băcăuani. A fost dată în folosinţă o nouă staţie de epurare, care a fost construită din bani europeni şi care respectă normele Uniunii Europene.

BIHOR. Takumi Kato, unul dintre cei mai în vogă cântăreţi de taiko (tobe tradiţionale japoneze), concertează astăzi la Oradea. Spectacolul „Misterul tobelor japoneze" face parte din turneul din Statele Unite, România şi Croaţia.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Profitul companiei private care asigură transportul public în Bistriţa va fi plătit din buzunarul cetăţenilor. Primăria a aprobat acoperirea pierderilor şi a unui profit de 8%, pentru că cheltuielile depăşesc încasările.

BOTOŞANI. Terenul de la Vârfu Câmpului, pentru care s-au răsculat sătenii din Hănţeşti, a fost lăsat în paragină până la stingerea conflictului. Austriacul care a cumpărat pământul a declarat că nu-l mai ară până la verdictul judecătorilor.

BRAŞOV. Astăzi se deschide, la Braşov, Târgul Internaţional de Filatelie şi Numismatică, unde colecţionari de renume îşi vor prezenta timbrele, cărţile poştale, monedele şi bancnotele vechi.

BRĂILA. Campioni într-o sală dărăpănată. Elevii Şcolii „Ecaterina Teodoroiu" din Brăila au cucerit cinci titluri regionale la atletism şi handbal, deşi se antrenează în condiţii deplorabile. Primăria nu are bani pentru a reface sala.

BUZĂU. Start în festivalul „Bluzău- 2010". La a 15-a ediţie a festivalului de blues vor cânta azi, la Casa Tineretului, Berti Barbera & Nicu Patoi, Marcian Petrescu, Trenul de Noapte, Manuela Cara şi Gyuri Pascu & The Blue Workers.

CARAŞ-SEVERIN. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului este, de ieri, proprietarul celor 300 de hectare de teren din Pădurea Ersig. Potrivit Legii Cultelor, episcopia preia patrimoniul Mănăstirii Elisabeta, desfiinţată în anii 60.

CĂLĂRAŞI. Şefii Casei de Asigurări de Sănătate susţin că Spitalul Judeţean ar putea fi închis din cauza datoriilor. În urmă cu două zile, conducerea spitalului a solicitat în avans suma de 150.000 de lei pentru achitarea facturilor.

CONSTANŢA. Rompetrol Rafinăre, companie membră a Grupului Rompetrol, a finalizat construcţia unui terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) în portul Midia. Valoarea totală a investiţiei este de 3,8 milioane de dolari.

CLUJ. Aproape 140 de filme produse de tinerii de la mai multe universităţi din ţară şi din străinătate vor fi proiectate, în acest weekend, la Cluj-Napoca. Premiul cel mare al Festivalului Internaţional al Filmului Studenţesc este de 1.000 de euro. Peliculele vor fi proiectate la sala de Cinema a Facultăţii de Teatru şi Film, iar intrarea este liberă.

COVASNA. Consiliul Judeţean cumpără trei locomotive cu aburi pentru planul înclinat Covasna - Comandău. Autorităţile vor să repună în funcţiune calea ferată care are o instalaţie specială, unică în Europa.

DÂMBOVIŢA. Într-un apartament ANL din oraşul Titu a căzut în pat tencuiala tavanului dintr-o cameră. Cei doi soţi care stau în locuinţă se aflau în sufragerie.  „Călcam rufe în cealaltă cameră, iar soţul meu stătea cu mine. Dacă dormeam, eram morţi amândoi" , a declarat Alexandra Iliescu. Oficialii primăriei au spus că blocul nu mai este în garanţie.

DOLJ. Elevii Liceului Teoretic cu clase I-XII din comuna Amărăştii de Jos au primit, ieri, cărţi din colecţiile Adevărul. Cele 380 de cărţi oferite gratuit de Adevărul Holding au fost distribuite de patru liceeni din Bucureşti.

GALAŢI. Târg al meşterilor populari în centrul Galaţiului. Aproape 100 de meşteşugari din toate zonele României şi-au expus marfa: ceramică, obiecte din lemn, covoare, ii şi măşti tradiţionale. Târgul este deschis până la 1 decembrie.

GIURGIU. Primăria Giurgiu vrea să facă un împrumut bancar de cinci milioane de euro pentru finanţarea a 14 investiţii. Printre lucrări se numără modernizările unor puncte termice, montarea de panouri solare pe blocuri şi amenajarea unui parc.

GORJ. Însoţitorii şi asistenţii persoanelor cu handicap, neplătiţi de trei luni, vor intra în posesia sumelor restante săptămâna viitoare. Autorităţile locale au primit cinci milioane de lei de la Ministerul Finanţelor.

HARGHITA. O firmă din Ungaria vrea să construiască în judeţ un parc eolian de 100 MW. Parcul va avea 38 de turbine, iar Primăria Gheorgheni i-a acordat firmei autorizaţia de construcţie.

HUNEDOARA. Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi în acest weekend la Mănăstirea Prislop, unde are loc comemorarea a 21 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Arsenie Boca.

IALOMIŢA. Lumină ecologică în parcuri. Primăria Slobozia a investit peste 150.000 de lei pentru achiziţionarea unor becuri speciale care se alimentează cu energie solară.

IAŞI. O femeie de 27 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident care a avut loc, ieri, la 10 kilometri de Iaşi. Din cauza carosabilului umed, tânăra a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o maşină de pe contrasens.

ILFOV. Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" a crescut, în primele luni ale acestui an, cu 10,3% faţă de 2009. În total au fost peste patru milioane de  pasageri.

MARAMUREŞ. Colindătorii vor fi număraţi. Primăria Baia Mare a trimis o notă grădiniţelor prin care anunţă că în grupul de colindători care va vizita instituţia trebuie să fie cel mult 20 de copii. Educatoarele spun că unii copii vor fi marginalizaţi.

MEHEDINŢI. Uzina de vagoane MEVA din Drobeta Turnu-Severin a intrat în incapacitate de plată din cauza datoriilor de 50 de milioane de euro. Cei 500 de angajaţi vor fi concediaţi.

MUREŞ. Figurine luminoase 3D de Crăciun pe străzile din Târnăveni. Consilierii locali au alocat 10.000 de euro pentru luminiţe şi pentru împodobirea bradului de Crăciun, din centrul oraşului.

NEAMŢ. În faţa cafenelei în care a fost ucis interlopul Gheorghe Mararu a fost amenajat un loc în care se aduc flori şi lumânări, iar persoanele cu handicap n-au unde să parcheze.

OLT. Viaţă grea pentru maidanezii din Slatina. Hingherii privaţi au prins 532 de câini în lunile septembrie şi octombrie, faţă de 30, cât era media lunară înainte de externalizarea serviciului.

PRAHOVA. O nouă centură ocolitoare a Ploieştiului. Şoseaua va fi realizată în 2011 şi va face legătura între DN1 şi DN1B, în zona de nord a oraşului. Jumătate din investiţia de 44 de milioane de lei este din bani europeni.

SATU MARE. Peste 800 de sarmale de post, cu păsat şi ciuperci sunt atracţia târgului de produse tradiţionale care are loc la Satu Mare. Comercianţii oferă toată gama de produse de post, de la zacuscă până la cozonaci.

SĂLAJ. Patru milioane de lei pentru amenajarea unor spaţii verzi în şase localităţi. Lucrările vor începe în primăvară, iar cele mai mari sume le vor primi autorităţile din Cehu Silvaniei, Şimleul Silvaniei şi Zalău.

SIBIU. Astăzi se deschide, la Sibiu, singurul Târg de Crăciun oficial din România. Până la 2 ianuarie, în Piaţa Mare, vor avea loc, printre altele, concerte de colinde şi Festivalul de Datini şi Obiceiuri Populare.

SUCEAVA. Consilierii locali au interzis comercializarea produselor etnobotanice  în Suceava. Amenzile prevăzute sunt cuprinse între 500 şi 2.500 de lei. Aceleaşi sancţiuni se dau şi în cazul în care se face publicitate la astfel de produse.

TELEORMAN. Primăria Alexandria vrea să extindă oraşul şi să mărească suprafaţa de intravilan cu 670 de hectare. Proprietarii terenurilor extravilane au acceptat, deşi se tem că vor plăti impozite mai mari.

TIMIŞ. Patronul unui magazin de bijuterii din Timişoara a fost atacat de două persoane în timp ce intra în curtea casei. Hoţii, care aveau feţele acoperite, l-au lovit şi l-au legat de un calorifer. Ei au furat 200 de lei şi două laptopuri.

TULCEA. Un copil de şapte luni din comuna Carcaliu a ajuns în comă la spital după de a fost bătut chiar de tatăl său. Mirela Mocanu (24 de ani) susţine că Petre Pavel (30 de ani), cu care trăieşte în concubinaj, a avut un exces de furie.

VASLUI. Record de naşteri la Vaslui. În noaptea de miercuri spre joi, s-au născut, la Spitalul Judeţean, 14 bebeluşi, ceea ce reprezintă un record al ultimilor zece ani.

VÂLCEA. Asistentul social din Voineasa care a câştigat procesul cu statul privind reţinerea a 25% din salariu este asaltat de sute de funcţionari din toată ţara. Marieta Stănescu a trimis tuturor, în format electronic, actele folosite în instanţă.

VRANCEA. Accident provocat de o minoră beată. O adolescentă de 16 ani din Nereju a accidentat o tânără de 24 de ani din Focşani care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni. Victima are răni uşoare, iar „şoferiţa" s-a ales cu dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite