Jaf la poliţie: hoţii şi vardiştii împart vina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale ale poliţiei au confiscat 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă
Trupele speciale ale poliţiei au confiscat 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Şapte angajaţi ai Poliţiei de Frontieră Timiş sunt cercetaţi pentru dispariţia unor baxuri cu ţigări din camera de corpuri delicte a instituţiei.

Încurcaţi în acte şi registre, poliţiştii prădaţi recunosc că habar nu au cât s-a furat din sediul lor. Ei au acum trei variante în privinţa scenariului jafului.

Poliţiştii de frontieră timişeni care au venit vineri la serviciu s-au ales cu o surpriză de proporţii: şi-au dat seama că au fost jefuiţi. Unul sau mai mulţi hoţi au pus la punct şi au executat cu un profesionalism desăvârşit o spargere la camera de corpuri delicte a Poliţiei de Frontieră Timiş, în care se aflau sute de baxuri de ţigări de contrabandă.

Mai citiţi şi:

Atacatorul Raiffeisen Bank a fost arestat

Doi fraţi pătaţi: Jaf la bancomate cu carduri falsificate

Jafurile au devenit afaceri fără risc pe timp de criză

Poliţiştii păstrează secretul şi spun că la patru zile după jaf nu ştiu câte ţigări au fost furate, însă surse din rândul anchetatorilor susţin că au dispărut zeci de baxuri de ţigări de contrabandă. „Au dat jos grilajul de fier de la geam şi au intrat. Nu putem spune exact cât s-a furat. Acum facem inventarul", a spus Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, la trei zile după spargere.

Mai mulţi agenţi şi ofiţeri au fost incluşi în cercul de suspecţi, bănuiţi că ar fi furnizat informaţii preţioase hoţilor. Anchetatorii nu exclud nici faptul că hoţii au acţionat de capul lor, mai ales că în curtea Poliţiei de Frontieră Timiş se construiesc mai multe clădiri, la care au acces zeci de muncitori. Marfa furată a fost confiscată de la contrabandiştii prinşi în zona graniţei cu Serbia.

Nu e prima dată

În urmă cu un an, în martie 2009, hoţii au furat aproape 700 de litri de alcool din sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara. Marfa fusese confiscată dintr-o fabrică ilegală şi reprezenta probă într-un dosar de contrabandă, iar poliţiştii nu au reuşit să prindă hoţii nici până acum.

În 2008, înainte de Crăciun, hoţii au furat mai multe computere din sediul Poliţiei Comunitare Timişoara, în timp ce mascaţii de la trupele speciale erau într-o altă încăpere a clădirii şi se uitau la televizor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite