Iţele diabolice ale unui Casanova dâmboviţean. Avocat reţinut după ce şi-a manipulat psihologic amanta până ce a făcut-o să sară de la etajul 15

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul care şi-a terorizat amanta şi a făcut-o să se arunce de la etajul 15 al unui imobil din Capitală, în noiembrie anul trecut, a ajuns după gratii. Caius Irinel Iliescu este acuzat nu doar că a vrut să-şi omoare iubita, ci şi pentru că i-a luat banii. Avocatul a obligat-o pe femeie să treacă pe numele lui o parte dintr-un imobil şi să-şi amaneteze maşina.

Acuzat că şi-a torturat psihic iubitele, unele ajungând să încerce să-şi pună capăt zilelor, avocatul Caius Irinel Iliescu a ajuns după gratii chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. El a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru tentativă de omor şi şantaj, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, şi-ar fi determinat una dintre iubite să se arunce de la etajul 15 al Complexului Rin Grand Residence, din Capitală.

Ca prin minune, Tereza Ionescu, de profesie tot avocat, a supravieţuit în mod miraculos. A salvat-o faptul că a căzut pe o copertină, avocata suferind mai multe fracturi. După ce şi-a revenit, femeia le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat.

Şi-a terorizat amanta şi nevasta

Avocatul Irinel Caius Iliescu a fost audiat, ieri, timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, după care procurorii l-au pus sub acuzare.

Conform anchetatorilor, cei doi avocaţi formau un cuplu de la începutul anului 2016. După ce o perioadă i-a oferit o viaţă de poveste, Caius a reuşit încet să o îndepărteze pe iubita sa de toţi prietenii. Ulterior a urmat teroarea. „Pe fondul constrângerii fizice şi morale exercitate de către Irinel Caius Iliescu asupra concubinei sale, la data de 17 noiembrie 2016, aceasta s-a aruncat de la fereastra dormitorului din locuinţa sa, situată la etajul 15 în Complexul Rin Grand Residence. Constrângerile exercitate de Irinel Caius Iliescu asupra victimei au constat într-o stare de teroare continuă provocată de către acesta prin acţiunile şi manifestările din perioada martie-noiembrie 2016, constrângere care a fost de asemenea natură încât nu a lăsat victimei nicio posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi“, au arătat procurorii.

Bărbatul i-ar fi interzis Terezei să-şi mai practice profesia şi ar fi pus-o să semneze unele documente prin care îi lua o parte din bunuri, inclusiv cotă parte din unele imobile. Poliţiştii au stabilit că, în acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al apartamentului în care locuia. „Prin agresarea fizică a victimei şi prin ameninţări cu exercitarea unor acte grave de violenţă atât împotriva sa, cât şi a familiei sale, Irinel Caius Iliescu a constrâns-o pe victimă să-i cedeze jumătate dintr-un imobil pe care-l deţinea în Bucureşti, precum şi să îşi amaneteze autoturismul, inculpatul obţinând în această modalitate un folos patrimonial de aproximativ 23.000 de euro“, au mai precizat anchetatorii.
Poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, avocatul ar fi procedat la fel şi cu fosta soţie, pe care ar fi determinat-o să înghită un pumn de pastile, femeia reuşind să scape cu viaţă, au precizat sursele citate.

Avocatul Caius Iliescu este un vânător pasionat. El a ridicat, în Teleorman, o cabană de pescuit şi de vânătoare. Domeniul se află lângă Alexandria, pe malul Râului Vedea. Aici, doritorii pot practica vânătoarea şi pescuitul, dar şi tir cu arcul. De asemenea, la cabana lui Caius Iliescu se pot închiria ambarcaţiuni sau maşini de teren pentru vânătoare.

A cochetat cu politica

Caius Irinel Iliescu a cochetat şi cu politica. În 2008, el a candidat pentru un loc în Senatul României din partea PNL (în calitate de membru PNŢCD), dar nu a avut succes. În 2011, avocatul a trecut în barca Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), partidul lui Gabriel Oprea. Ulterior, UNPR s-a dezis de el, acuzându-l de tulburări de comportament. „Pe toată perioada de interimat, declaraţiile, cât şi acţiunile domnului Caius Iliescu, au scos la iveală profilul unei persoane cu tulburări de comportament, demonstrând incoerenţă şi implicând partidul în demararea unor acţiuni fără susţinere financiară“, precizau şefii UNPR.

Manipulatul şi manipulatorul

„Aceşti indivizi, manipulatorii, păpuşarii nu văd omul ca pe o fiinţă care are demnitate, capabilă să-şi exprime opiniile“, susţin specialiştii. „Sunt oameni care încearcă şi, din păcate, de multe ori reuşesc să manipuleze, să manevreze psihicul unui apropiat căruia i-au aflat punctele slabe. Astfel de indivizi şi-au dat seama cum pot să influenţeze, să ameninţe, să şantajeze. Pur şi simplu distruge personalitatea celui pe care îl manipulează“, a explicat criminologul Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri din Capitală.

În opinia acestuia, persoana manipulată, deşi realizează că a fost supusă unui abuz, se teme să facă un pas către autorităţi. „Consideră că ameninţările care i-au fost creionate se vor materializa şi fie familia, fie alte persoane vor avea de suferit“, a completat specialistul, adăugând că în astfel de momente de slăbiciune victima alege varianta sinuciderii.

„Bine este că femeia nu a murit şi că poate comunica anchetatorilor situaţia reală. În astfel de cazuri, singura sursă de informaţii o reprezintă sursele secundare - prieteni, rude. Dar, de cele mai multe ori, o persoană aflată într-o astfel de situaţie nu prea comunică pentru că cel care o manevrează are grijă să o îndepărteze de prieteni, să rupă toate canalele de comunicare cu cei apropiaţi ei şi să rămână numai ei doi: manipulatul şi manipulatorul“, a mai spus criminologul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite