Ion Cristoiu&co versus postul de televiziune Digi 24

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt ani buni de când gugumăniei cu găina care naşte pui vii, gugumănie ce i-a adus celebritatea, consacrându-l drept “maestru” şi antemergător al presei tabloide şi senzaţionaliste ce păcăleşte lumea prezentându-se drept quality, Ion Cristoiu, fost mare pilon al presei comuniste, i-a mai adăugat o invenţie.

Nu, nu a făcut-o de amorul artei. Nici doar pentru pofta de bani ce l-a făcut să fie, atunci când a fost rentabil, “rotiţă de bazăîn angrenajele de presă ale lui Dan Voiculescu şi Dan Diaconescu. Amândoi recent ieşiţi din puşcărie.

Toate loopingurile executate de “Maestru” au fost menite să îi faciliteze acestui bacil de presă căruia, iată, TVR îi organizează pe bani publici, emisiuni omagiale (altă mare realizare a instituţiei condusă spre dezastru de Irina Radu), prezenţa pe ecranul a tot felul de televiziuni şi în paginile unor gazete ale căror proprietari au ori au avut mari probleme cu legea.

Drept pentru care Cristoiu şi-a pus mintiuca la treabă şi a inventat povestea cu “binomul”. Şi a pus în circulaţie stupizenia că jumătate dintre români ar fi terorizaţi de noua Securitate, iar ceilalţi 50% de DNA.

Mai apoi a născocit sintagma “divizia presă” care s-a aflat la originea punerii în circulaţie a altei invenţii. UM Digi 24. Incapabil fiind să-şi ascundă frustrarea că la această televiziune cu adevărat serioasă, cu ştiri de o acurateţe impecabilă nu este invitat niciodată, nici în persoană, nici telefonic, că nu este poftit spre a-şi expune fantasmagoricele panseuri, încâlcitele presupuneri şi ipotezele fanteziste care mai niciodată nu sunt validate de realitate.

În prima decadă a lunii august, dl. Ion Cristoiu şi-a îngăduit luxul unei vacanţe. Neapărat de lucru”, căci precum I. V. Stalin, Ion Cristoiu munceşte chiar şi atunci când doarme, dovadă fiind fotografia publicată pe cristoiublog în care apare citind, alături de o statuie. Care citeşte şi ea, fireşte, ca rezultat al fascinaţiei şi al “muncii de influenţare pozitivă” exercitate de Maestru. Acesta neuitând să ne înştiinţeze că ar fi un familiar al cărţii încă de la cinci anişori. Indiciu al precocităţii şi genialităţii sale indubitabile.

După vacanţă, Ion Cristoiu s-a întors cu forţe proaspete.Pregătit să lanseze alte fumigene pe placul unor bandiţi ce controlează televiziunile şi unde îşi face veacul ori ziarele ce-i găzduiesc compunerile pretins de presă. Aşa că, spre a le face pe plac celor de la Evenimentul zilei şi lui Dan Andronic, “elevul său” azi cu un pas în puşcărie, dar şi postului de televiziune România tv al megaescrocului Sebastian Ghiţă, Ion Cristoiu a mai scornit nişte legende destinate să compromită şi mai tare postul de televiziune Digi 24.

Ion Cristoiu a lansat pe piaţă bomba în conformitate cu care nu doar postul, ci întreg imperiul RDS-RCS controlat de milionarul fără chip Zoltan Teszari, ar fi fost creat în epoca Traian Băsescu, pe vremea când fostul preşedinte se afla în cele mai tandre raporturi cu serviciile secrete. Întreaga operaţiune s-ar fi desfăşurat sub directa, atenta supraveghere şi îndrumare a omnipotentului general Florian Coldea, până în ianuarie 2017 prim-adjunct al directorului SRI. 

Creatorul ziarului cu bulină roşie nu a adus nici cea mai mică dovadă în sprijinul explozivei sale afirmaţii. Expert în manipulare şi dezinformare, în psihologia mulţimii, fostul redactor şef adjunct al Scânteii tineretului ştie foarte bine că nu de dovezi are nevoie o populaţie însetată de senzaţionalisme şi de bârfe, în plus încă extrem de sensibilă - et pour cause - la ideea omnipotenţei Securităţii. În plus, Ion Cristoiu exploatează foarte bine sindromul “scrie la gazetă”, magistral utilizat de I. L. Caragiale în formidabila lui bijuterie Conu Leonida faţă cu reacţiunea.

La două-trei zile după aceea, postul de televiziune România tv, loc unde Ion Cristoiu joacă rol de guru şi unde duminică de duminică găgeşteanul nostru face dezvăluiri senzaţionale la fel de sălcii precum apa minerală plată scoasă de trei zile de la frigider şi lăsată uitată fără capac, nespunând în fapt nimica-nimicuţa, preţ de oră telespectatorul neavând parte decât de o înşiruire bolborosită de cuvinte, a mai lansat o bombă. Aceea în conformitate cu care Digi 24 ar avea un conducător din umbră al cărui nume este Sebastian Vasile Dâncu. El însuşi om al serviciilor de vreme ce predă ori a predat la Academia Naţională de Informaţii. Pretinsa “bombă” a fost cu repeziciune preluată de fiţuica lui Dan Andronic, în folosul cruciadei patronului său împotriva DNA şi SRI.

Nu ştiu dacă dl. Dâncu are sau nu are legături cu actualele servicii. Postul de televiziune Digi 24 a preferat, până la momentul scrierii acestui comentariu, să nu se refere la nici una dintre afirmaţiile privitoare la rostul existenţei lui pe lumea aceasta care ar fi altul decât de organizaţie serioasă de media. Nu ştiu nici dacă cei care conduc la ora aceasta Digi 24 sunt sau nu adepţii îndemnului lui Gustave Flaubert Jamais répondre. Felul în care s-a manifestat până la ora actuală postul îi arată drept adepţi ai concepţiei autorului Educaţiei sentimentale.

Mă mulţumesc doar să semnalez public paradoxul că, în vreme ce pentru România tv, Evenimentul zilei şi cristoiublog dl. Dâncu ar fi o persoană nefrecventabilă, fostul ofiţer cu trese şi galoane obţinute pe vremea Securităţii comuniste, dl. Cristian Troncotă, căruia dl. Cristoiu i-a ridicat adesea osanale, ar fi încarnarea moralităţii şi credibilităţii. Dovadă invitarea lui frecventă la “dezbaterile” senzaţionale, incendiare, cu dezvăluiri de râsul nu al curcii, ci al găinii că e mai populară, de la susmenţionatul post de televiziune.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite