Institutul Cantacuzino va fi reorganizat. Directorul general, Radu Iordăchel, se va retrage din funcţie: „Toţi angajaţii rămân pe loc!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Iordăchel se va retrage din funcţia de director al Institutului Cantacuzino FOTO Adevarul
Radu Iordăchel se va retrage din funcţia de director al Institutului Cantacuzino FOTO Adevarul

Directorul general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, va renunţa la funcţie. Asta pentru că instituţia urmează să fie reorganizată începând de săptămâna viitoare, când va fi ales şi un nou management. Decizia de reorganizare a Institutului Cantacuzino a fost luată vineri de o comisie inter-ministerială condusă de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Partea de producţie se va organiza tot în cadrul Institutului, dar ca societate comercială, în timp ce partea de cercetare va merge la Ministerul Cercetării. S-a găsit formula de a debloca Institutul Cantacuzino!”, a declarat pentru adevarul.ro Radu Iordăchel.

Potrivit directorului general, deşi Institutul Cantacuzino va fi reorganizat, schema de personal va rămâne aceeaşi. „Toţi angajaţii rămân pe loc, nu vor fi daţi oameni afară. În schimb, va fi un alt tip de management, cu mai multe ministere care vor coordona activitatea, rămâne de văzut cum va fi pusă în practică această reorganizare”, a completat Iordăchel.

Vaccin românesc autohton din 2015

Managerul spune că nu ştie dacă va face parte din consiliul de administrare al Institutului Cantacuzino de acum înainte. Cu toate acestea, el spune că este mulţumit de faptul că a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit mandatul.

„Am încheiat planul pe care îl aveam aici. Am făcut tot ce mi-am propus privind relansarea Institutului, am luptat foarte mult pentru asta”, a precizat Radu Iordăchel. În opinia acestuia, anul 2015 va fi cu siguranţă anul în care campania naţională de vaccinare antigripală se va derula cu ser autohton, produs la Institutul Cantacuzino.

Schimbări la cârma Institutului Cantacuzino

Secretarul de stat Alin Ţucmeanu a declarat recent că managementul de la Institutul Cantacuzino ar putea fi schimbat după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) nu au fost mulţumiţi de planul de management prezentat de Radu Iordăchel, actualul şef al instituţiei.

„Am analizat un plan de măsuri să vedem ce se întâmplă, cum reorganizăm şi să repornim Institutul Cantacuzino. Acest obiectiv este foarte important pentru noi. Săptămâna viitoare vom analiza exact situaţia de la institut. În opinia mea, trebuie să începem cu o nouă echipă managerială. Consider că este un management defectuos care se perpetuează”, a declarat Alin Ţucmeanu, secretar de stat în MS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite