Ilie Moromete, "primul ţăran intelectual al României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară de limba şi literatura română de la Colegiul Anghel Rugină din Vaslui este acuzată de elevi, absolvenţi de clasa a XII-a, că au fost induşi în eroare atunci când au învăţat

O profesoară de limba şi literatura română de la Colegiul
Anghel Rugină
din Vaslui este acuzată de elevi, absolvenţi de clasa a XII-a, că au fost induşi în eroare atunci când au învăţat de la aceasta că Ilie Moromete ar fi primul ţăran intelectual din literatura română.
Absolvenţii, nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisă la română, au depus contestaţii şi speră să li se facă dreptate. Cu toate acestea, o elevă a profesoarei Alina Mardare a obţinut notă maximă la proba scrisă.
Comentariul profesoarei aşa a început: Ilie Moromete este primul ţăran intelectual din literatura română. După proba scrisă ne-a spus că s-a exprimat metaforic şi că nu trebuia să luăm în considerare ce a spus
, a declarat o elevă, care şi-a păstrat anonimatul din motive lesne de înţeles. Contactat, directorul liceului, Mihaela Cosovanu, a declarat că profesoara de română nu a gafat în niciun fel.
"Cei care au obţinut notă mică la proba scrisă nici nu s-au prezentat la pregătirea pe care profesoara a făcut-o cu elevii ei. O elevă a profesoarei Mardare a luat zece la proba scrisă la limba şi literatura română. Inspectoratul nu are cum să penalizeze un profesor care a obţinut rezultate bune. Ne bazăm pe dovezi, nu pe afirmaţiile pe care le fac elevii orişicum", spune directoarea. Cazul supus atenţiei Inspectoratului şcolar Judeţean (ISJ) va fi analizat, în acest sens, Melu Iacob, purtătorul de cuvânt, afirmând:
Dacă va fi necesar, vom forma o comisie care să investigheze acest caz. În cazul în care va fi găsită vinovată, profesoara va fi penalizată conform normelor în vigoare".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite