Iată cum se completează o fişă de înscriere pentru admiterea la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea Naţională a luat sfârşit iar tinerii elevi aşteaptă afişarea rezultatelor. După rezolvarea eventualelor contestaţii, încep înscrierile pentru admiterea la liceu, care, faţă de anii anteriori, au suferit câteva modificări.

Absolventul de clasa a VIII-a care a trecut de Evaluarea Naţională nu trebuie să se prezinte din prima la liceul unde vrea să se înscrie, ci chiar la şcoala unde a urmat cursurile în clasele V-VIII. Fişele de înscriere se completează de către fiecare elev în parte, însoţit de parinte şi sub îndrumarea dirigintelui.

Profesorii recomandă elevilor să completeze cât mai multe opţiuni, însă şansele de a prinde loc la liceu sunt sigure. Motivul: există aproximativ 220.000-230.000 de candidaţi care vor fi împărţiti pe 235.000 de locuri existente.

La data de 12 iulie va avea loc repartizarea, publicarea listelor cu cei admişi şi cei respinşi fiind stabilită pentru 13 iulie. Următoarele două săptămâni, cei admişi au timp să-şi confirme intrarea la liceu.

Cum se completează o fişă de înscriere

Codul numeric personal (câmp obligatoriu)
Data naşterii (câmp obligatoriu)
Numele
(câmp obligatoriu)
Iniţiala tatălui (câmp obligatoriu)
Prenumele (câmp obligatoriu)
Cod judeţ - codul şcolii de provenienţă (câmp obligatoriu). În primul set trebuie introdus codul judeţului (exemplu: VS - Vaslui, B - Bucureşti), iar în al doilea set - codul şcolii de provenienţă, care poate fi găsit în brosura editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean sau în lista şcolilor din secţiunea Planul de scolarizare 2011, cand aceasta va fi publicată.

Caută AICI codurile şi specializarile fiecărui liceu

Denumire (câmp obligatoriu) - reprezintă numele şcolii de provenienţă.

Media evaluare naţională (câmp obligatoriu) - media generală obţinută de candidat la evaluarea naţională susţinută în clasa a VIII-a

Media tezelor naţionale - media candidatului la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a pentru seriile 2008 şi 2009 (respectiv media la testele naţionale pentru seriile 2004-2007)

Media claselor V-VIII (câmp obligatoriu) - media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.
Media admitere (câmp obligatoriu) - media de admitere a candidatului calculată conform formulei din algoritmul de repartizare

Opţiuni (câmp obligatoriu) - reprezintă lista opţiunilor alese de candidat

Ordinea opţiunilor de pe fisă este foarte importantă! Prima opţiune scrisă este luată în considerare înaintea celorlaltor opţiuni. Fiecare opţiune este formată din 3 cifre. Codul opţiunilor se preiau din editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean sau din listele afişate în secţiunea Planul de scolarizare 2011.

Fişă de admitere la liceu NECOMPLETATĂ

MODEL Fişă de admitere la liceu COMPLETATĂ

Algoritmul de repartizare la liceu

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite